loganpaul
Hack

YouTuber Logan Paul beweert dat CryptoZoo ‘geen oplichterij is’

De bekende YouTuber Logan Paul kwam een tijd in opspraak vanwege een vermeend frauduleus crypto project waar hij achter zat. In de recente documentaire getiteld “5 Maanden met Logan Paul” worden meer details onthuld over zijn project, CryptoZoo.

Wat is CryptoZoo?

CryptoZoo was een project gericht op non-fungible tokens (NFT’s), dat beoogde een interactieve en meeslepende digitale wereld te creëren. Het doel was om een spel gebaseerd op blockchain-technologie te ontwikkelen waarin spelers unieke digitale dieren konden verzamelen, verhandelen, en fokken. Deze digitale wezens, vertegenwoordigd door NFT’s, zouden elk uniek zijn en hun eigendom zou verifieerbaar zijn via de blockchain.

Wat was het probleem met CryptoZoo?

Logan Paul kwam onder vuur te liggen vanwege controverse rond zijn NFT-project CryptoZoo. Het project beloofde een spel waarbij gebruikers dieren NFT’s konden fokken om ZOO-tokens te verdienen, maar het spel is nooit gerealiseerd zoals beloofd.

Dit leidde tot beschuldigingen van fraude en het misleiden van investeerders en ontwikkelaars. Een bekende YouTuber, genaamd Coffeezilla, publiceerde een reeks onderzoeksvideo’s waarin hij beweerde dat het project investeerders had opgelicht.

In reactie hierop dreigde Paul met juridische stappen tegen Coffeezilla, maar trok deze dreigementen later in. Paul probeerde de situatie aan te pakken door een herstelplan van $1,5 miljoen aan te kondigen voor de teleurgestelde spelers en investeerders, waarbij hij benadrukte dat hij zich wilde concentreren op het corrigeren van de fouten rond CryptoZoo en het rechtzetten van zaken met fans en investeerders.

Desondanks duurde het twaalf maanden lang en moest er een collectieve rechtszaak aan te pas komen alvorens het compensatieprogramma daadwerkelijk in werking trad.

In februari 2023 namen gedupeerde beleggers juridische stappen tegen CryptoZoo en Paul, met de aantijging dat er sprake was van een ‘rug pull’, een scenario waarin de initiatiefnemers van een project zich plotseling terugtrekken en aanzienlijke bedragen ontvreemden. 

De reactie van Logan Paul

In de documentaire gaat Logan Paul in gesprek met journalist Graham Bensinger om zich te verdedigen tegen de kritiek en beschuldigingen van fraude rondom het CryptoZoo-project. Paul beweert stellig dat CryptoZoo geen fraude was, ondanks de aanhoudende beschuldigingen.

Hij geeft toe dat sommige kritieken gedeeltelijk terecht zijn, maar benadrukt dat de problemen voornamelijk ontstonden door zijn onvermogen om het project destijds effectief te managen. Paul onthult ook dat hij persoonlijk een financieel verlies van ongeveer een half miljoen dollar heeft geleden als gevolg van het project, wat hij presenteert als bewijs dat er geen bedrog in het spel was.

Daarnaast vertelt hij dat de gevolgen van het project hebben geleid tot suïcidale gedachten, iets wat hij nog niet eerder in zijn leven had ervaren. Paul is vastberaden om zich te verweren tegen degenen die CryptoZoo valselijk als een fraude hebben afgeschilderd, in het bijzonder tegen de berichtgeving van de YouTube-journalist Coffeezilla, die hij als bevooroordeeld beschouwt.

Nog 3 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 3 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Hack nieuws

Amerikaanse justitie rolt Dark web marktplaats van 100 miljoen dollar op
Hacker van Kronos Research-exploit verplaatst $2,6 miljoen aan Ether naar Tornado Cash
Blockchain-onderzoeker ZachXBT onthult banden tussen Bitcoin-adressen en Noord-Koreaanse hackgroep Lazarus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?