complex
Blockchain

ZachXBT weigert hulp aan beleggers van gestopte Memecoin

In een recente ontwikkeling in de crypto-wereld heeft ZachXBT aangegeven geen ondersteuning te zullen bieden aan houders van de Complex (SIMPLE) memecoin. Dit besluit volgt nadat de ontwikkelaars van de memecoin, die draait op de Base blockchain, onverwachts hun project op 4 april hebben stopgezet.

Moeilijke beslissing genomen om het project te beëindigen

Het Complex-projectteam deelde mee dat ze, na zorgvuldige overweging en met een bezwaard hart, de moeilijke beslissing hebben genomen om het project te beëindigen. Het team lichtte het volgende toe:

“Alhoewel dit project een werk van liefde en een bron van inspiratie voor ons team is geweest, hebben recente gevallen van intimidatie een onhoudbare omgeving gecreëerd die het mentale welzijn van onze leden beïnvloedt.”

In de tussentijd zal de liquiditeit van SIMPLE bevroren blijven tot een nader te bepalen tijdstip, waardoor gebruikers hun tokens niet kunnen verkopen. Sinds de aankondiging heeft SIMPLE in 24 uur tijd meer dan 90% van zijn waarde verloren, waardoor de marktkapitalisatie bijna niets meer voorstelt.

Hoofdreden voor stopzetten leidt tot ontevredenheid gebruikers

De verwijzing naar ‘geestelijke gezondheid’ als hoofdreden voor het stopzetten van het project heeft tot veel ontevredenheid onder gebruikers geleid. Een gefrustreerde gebruiker uitte zijn ongenoegen: “Wat is dit voor flauwekul? Jullie hebben het nog niet eens een week volgehouden en nu gebruiken jullie geestelijke gezondheid als excuus.”

Ondertussen hebben boze investeerders hun hoop gevestigd op ZachXBT voor hulp. ZachXBT, bekend om zijn onderzoeksjournalistiek binnen de blockchain-sector, toonde echter weinig sympathie voor hun verzoeken. “Nee, jouw meme-munten kunnen me niet schelen. Stop alsjeblieft met het te vragen. Ik heb geen zin om mensen te helpen die vrijwillig kiezen voor vaporware-memecoins,” antwoordde Zach scherp.

Te midden van de controverse, toonde een andere gebruiker een meer poëtische kijk op de situatie, prijzend ZachXBT’s inspanningen in de crypto-ruimte: “Je ontmaskert mensen, en zij vallen je aan; je stelt het niet bloot, mensen vallen je aan; God zegene je, ZachXBT, deze ruimte zou niet hetzelfde zijn zonder jou.”

Het lijkt erop dat het Complex memecoin-project zijn einde bereikte slechts enkele dagen na zijn lancering op 30 maart, ondanks een piek van 3.013 tokenhouders. Dit incident valt samen met een periode waarin memecoins in de crypto-bullmarkt buitengewoon hoge rendementen hebben laten zien, met een gemiddeld rendement van 1.312,6% onder de toptokens gemeten naar marktkapitalisatie.

Blockchain nieuws

Nieuwe visumklasse voor digitale nomaden aangekondigd door Thaise regering
The Sandbox lanceert eigen DAO
Aantal Amerikaanse crypto-gebruikers daalt in 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017