Bitcoin

Zal de Bitcoin prijs spoedig tot $60K stijgen?

Bitcoin doorbrak vandaag voor het eerst in vijf maanden tijd de prijsbarrière van $56K. Is BTC klaar voor een nieuwe All Time High?


Bitcoin ziet er zeer bullish uit

De grootste cryptomunt begon de maand oktober zeer bullish, waarbij de prijs de verliezen van september in de eerste week goedmaakte. Nu lijkt het er zelfs op dat de BTC prijs spoedig tot boven de $60.000 zal stijgen, wat slechts $3,683 lager is dan zijn All Time High.

Bitcoin 1D grafiek – Bron: Tradingview

De doorbraak van de $50.000 grens aan het begin van de maand was een belangrijk moment. Sinds dat dit weerstandsniveau doorbroken is is de koers omhoog gevolgen. Het is ook niet heel gek om te denken dat BTC spoedig de $60.000 grens zal bereiken. Verschillende statistieken zien er namelijk zeer bullish uit. Eén van deze bullish statistieken is de stijgende accumulatie van whales. Deze grote investeerders kochten in de afgelopen twee weken namelijk 85.700 BTC tokens bij.

Dat deze grote investeerders BTC tokens bleven kopen, ondanks de prijsstijging, is een heel goed teken. Het suggereert namelijk dat deze whales verwachten dat de prijs nog verder zal gaan stijgen.


Is oktober de maand van een nieuwe All Time High?

Steeds meer Bitcoin-fans, maar ook analisten van grote banken, voorspellen dat de Bitcoin prijs aan het eind van dit jaar boven de $100.000 zal liggen. Hoewel deze prijsvoorspellingen een maand geleden vergezocht leken, worden ze nu plotseling weer realistisch gevonden. Dit aangezien Bitcoin deze maand wellicht zijn oude All Time High kan gaan testen en dan weer in de ‘prijsontdekkingsmodus’ zal gaan.

Een andere belangrijke factor die kan bijdragen aan de bull run, is de goedkeuring van de allereerste Bitcoin Futures ETF door de Amerikaanse SEC. De SEC was in het verleden nogal sceptisch over de cryptomarkt, maar onlangs ze hebben verzekerd dat de VS geen plannen heeft om crypto te verbieden. Daarnaast liet de voorzitter van de SEC, genaamd Gary Gensler, zich positief uit over een mogelijke Bitcoin futures ETF. Een goedkeuring van zo’n ETF zou kunnen zorgen voor een enorme instroom van institutioneel kapitaal, wat op zijn beurt de Bitcoin prijs zal laten stijgen. Een prijsvoorspelling van $100.000 per BTC lijkt dus zo gek nog niet.

Bitcoin nieuws

Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Bitcoin koers duikt opnieuw omlaag door escalatie in het Midden-Oosten
Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving