Shiba inu coin, shib
Shiba inu

Zal de Shiba Inu koers binnenkort stijgen? On-chain data toont gemengde signalen

Shiba Inu (SHIB) begon 2024 met een knal door in maart met meer dan 400% te stijgen. Hoewel de koers sindsdien wat is gedaald, hebben beleggers weinig reden tot klagen.

Velen vragen zich af of de cryptomunt opnieuw een parabolische stijging zal doormaken. De toekomst is onzeker, en een blik op de on-chain data biedt ook een wisselend beeld.

Goed Shiba Inu nieuws

De Layer-2 (L2) van het netwerk, Shibarium, heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt door sinds de lancering meer dan 5 miljoen blokken te verwerken. Daarnaast zijn er meer dan 4 miljoen transacties uitgevoerd en bijna 2 miljoen adressen geregistreerd op het netwerk, wat duidelijk wijst op een groeiende adoptie en vraag naar het netwerk.

Ook de Total Value Locked (TVL) op de L2 ziet er veelbelovend uit. Op 30 mei bereikte de TVL $2,45 miljoen, een aanzienlijke stijging na een eerdere daling vanaf een recordhoogte van $3,9 miljoen in maart.

Tegenvallende cijfers

Aan de andere kant zien we ook minder positieve cijfers. Het aantal dagelijkse transacties op Shibarium bleef bijna de hele maand mei onder de 20.000, met uitzondering van 3 mei. Deze afname heeft ook geleid tot een daling in het aantal verbrande tokens, met een afname van 44% in de afgelopen zeven dagen volgens gegevens van Shibburn.

Bovendien suggereert crypto-analist Ali Martinez dat er in de afgelopen twee weken meer dan 4 biljoen SHIB naar crypto exchanges zijn gestuurd, wat vaak een teken is dat houders hun tokens willen verkopen. Dit kan de komende weken voor extra verkoopdruk zorgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Dit is hoe Shiba Inu zich onderscheidt van andere memecoins
Shiba Inu (SHIB) onder druk: Grote weerstand en verkoopdruk belemmeren herstel
Shiba Inu stijgt 18% en passeert Cardano als 10e grootste cryptomunt
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen