Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Zal DeFi hier blijven ondanks tekenen van bubbel? CZ van Binance vindt van wel

De CEO van de populaire wereldwijde cryptocurrency exchange Binance, Changpeng Zhao (CZ), is van mening dat gedecentraliseerde financiering (DeFi) hier om te blijven is. Dit ondanks dat er diverse tekenen zijn dat DeFi-projecten momenteel mogelijk in een bubbel zitten.


DeFi in een bubbel

Dit zei CZ in een interview met het persbureau uit Rusland ‘RBC’. Volgens CZ bevinden meerdere DeFi-projecten zich momenteel in een bubbel. Hiernaast gelooft hij dat de gehele DeFi-industrie mogelijk in een bubbel zit. Toch houdt dit volgens hem niet in dat DeFi uiteindelijk helemaal zal gaan verdwijnen.

Sterker nog, volgens CZ heeft de DeFi-industrie nog een grote groeipotentie, die het nog niet heeft laten zien. Hiernaast wint DeFi momenteel veel populariteit, gedurende de aanhoudende rally van Bitcoin (BTC).

Als voorbeeld ter onderbouwing van zijn standpunt, vertelt CZ dat ICO’s, ofwel initiële muntaanbiedingen, in 2017 ook een bubbel genoemd werden. Hier zijn echter diverse grote projecten uit ontstaan, waaronder ook Binance zelf. Deze bedrijven doen het vandaag de dag nog steeds goed, wat aangeeft dat het toch echt meer is dan slechts een bubbel.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Aantal projecten zullen afvallen

CZ benadrukt echter dat diverse projecten zullen gaan afvallen, afhankelijk van hoe de markt zich zal gaan ontwikkelen. Het is hierdoor niet gegarandeerd dat ieder DeFi-bedrijf een succes zal zijn, maar laat zien dat er ook grote tegenslagen in kunnen zitten.

CZ ziet dus een toekomst in de DeFi-markt. De industrie zal echter nog enkele obstakels moeten overwinnen om grote stappen te kunnen zetten. Een belangrijk punt hierbij is de gebruikersvriendelijkheid van gedecentraliseerde exchanges. Meerdere hiervan zijn op dit moment nog enorm gebruikersonvriendelijk, wat de gehele markt negatief zou kunnen beïnvloeden. Hier moet dus goed naar gekeken worden. Ook is het succes van DeFi gedeeltelijk gekoppeld aan het succes van cryptocurrencies. Des te groter dit succes zal zijn, hoe groter de kans dat de DeFi-markt ook grote stappen zal zetten.

Volgens CZ is het slechts een kwestie van tijd voordat de cryptomarkt zal exploderen. Hierbij voorspelde de Binance CEO dat de gehele cryptocurrency-markt mogelijk nog wel 100.000% kan groeien. Dit komt door het feit dat digitale activa’s op veel grotere schaal kunnen worden geaccepteerd dan de reguliere fiat-valuta’s. Dit laat de mogelijke potentie van de crypto-markt nog eens duidelijk zien.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten