Bitcoin

Zelfverklaarde Satoshi gearresteerd wegens Bitcoin fraude

De Duitse politie heeft een persoon gearresteerd wegens het plegen van Bitcoin (BTC) fraude. De persoon in kwestie beweert dat hij Satoshi Nakamoto is.


Duitser gearresteerd voor fraude

Jorg Molt, een Duitse ondernemer beweerde dat hij Bitcoin heeft uitgevonden. Daarmee beweert hij dus dat hij “Satoshi School” heeft opgericht. De Bild meldt dat hij inmiddels is gearresteerd. De 48 jarige man werd door de Beierse politie opgepakt op de luchthaven van Frankfurt, enkele minuten voordat hij aan boord van een vliegtuig zou gaan om naar Zuid-Amerika te vluchten. Na de arrestatie werd het appartement van Molt in Karlsruhe doorzocht en werd er bewijs gevonden. De politie is ook een onderzoek gestart naar een 54 jarige vrouw die zijn partner was. Molt zou 50 mensen van 1,8 miljoen euro ($2,14 miljoen) hebben opgelicht met zijn “Bitcoin Pension” project.

De Duitser, wie ook een DJ is, probeerde investeerders te lokken via zijn relatief grote aanhang op sociale media. Het plan was om 60 procent van alle investeringen te gebruiken om Bitcoin mining hardware te kopen en een stabiel rendement te genereren met een faciliteit in Zweden. De overige 40 procent van het geld moest op een veilige rekening worden bewaard. Molt beweerde dat het geld op elk moment van de rekening afgeschreven kon worden.

Het “Bitcoin Pension” sloot zijn deuren in 2020 nadat veel leden van de gemeenschap zeiden dat het een scam was. Tijdens het onderzoek bleek dat de zelfverklaarde Satoshi nooit van plan was de Bitcoin die hij ontving in mining te investeren. Zelfs als er geen kwade bedoelingen waren aan de kant van Molt, ontbrak het bij zijn onderneming duidelijk aan een levensvatbaar bedrijfsmodel om zijn beloften waar te maken.


Nog een Faketoshi

Molt kreeg zijn 15 minutes of fame terug in november 2019 nadat hij een boze confrontatie had met crypto valuta commentator Kenneth Bosak op het World Crypto Con in Las Vegas. Molt beweerde hiernaast ook dat hij persoonlijk 250.000 Bitcoins in bezit had.

De beroemde YouTuber Andreas Antonopoulos ontkende dat hij Molt kende nadat de laatste leugens begon te verspreiden over hun vriendschap. Ondertussen hebben sommigen een video gevonden van de ex-vrouw van Molt. Hierin onthulde hij dat de Duitse Faketoshi niet eens een computer bezat toen Satoshi’s Bitcoin witboek werd gepubliceerd.

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving