Zes cryptobedrijven doen mee aan de Ethereum 2.0 staking proef

ConsenSys heeft aangekondigd dat zes cryptobedrijven vroegtijdige toegang zullen krijgen tot hun ETH 2.0 staking platform.


Opwinding over ETH 2.0

Zes grote cryptobedrijven zullen deelnemen aan een ETH 2.0 testproject die gebruik maakt van het ConsenSys Codefi platform.

Op 17 juni tweette ConsenSys dat een aantal bedrijven vroege toegang zouden krijgen tot een ETH 2.0 testpilot. Dit gebeurt via het gedecentraliseerde financierings Codefi platform. Hieronder vallen onder andere cryptocurrency exchanges Binance en Crypto.com, digital asset custody providers Trustology, Matrixport en Huobi Wallet en investeringsbedrijf DARMA Capital.

De aankondiging komt te midden van de opwinding voor de langverwachte ETH 2.0. ETH 2.0 zal een consensusmechanisme voor proof-of-stake (PoS) in Ethereum (ETH) integreren.

Bij de uitrol ontvangt een netwerk van validators vergoedingen in ruil voor het beveiligen van het Ethereum netwerk. Validators zijn vereist om minimaal 32 Ether tokens te vergrendelen en te staken.

James Slazas, CEO van DARMA Capital, beschreef de ETH-PoS-upgrade als “een cruciaal moment voor zowel Ethereum als het Web 3.0-ecosysteem.”


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


De vraag naar ETH 2.0 staking diensten groeit

Er treden een aantal staking oplossingen van derden naar voren aangezien sommige potentiële stakers bereid zijn een deel van hun beloningen op te geven in ruil voor bewaarneming en managementdiensten. Anderen hebben simpelweg geen 32 ETH om in te zetten.

“Er zijn risico’s verbonden aan het runnen van je eigen validator. Daaronder vallen diefstal of verlies van opnamesleutels, onjuiste overdracht van geld naar het [ETH 2.0] depositocontract, en niet te vergeten hardware- of internetconnectiviteitsproblemen. Deze kunnen resulteren in verlies van validatorbeloningen.” Aldus Codefi staking productleider Tim Lowe. hij voegde eraan toe:

“Met ConsenSys Codefi worden validatorsleutels bewaard in een veilige kluis met online ondertekeningsmogelijkheid. Er zullen meerdere lagen gatekeepers zijn die transacties valideren om ongeoorloofd gebruik te voorkomen.”

Enthousiasme voor staking diensten kwam ook tot uiting in de vorm van een explosieve prijsstijging voor RPL. Dat is het token dat Rocket Pool ondersteunt, een ETH 2.0 stakingpool gericht op investeerders met minder dan 32 Ether.

Van half maart tot half mei maakte RPL meer dan 950% winst. Het steeg van ongeveer $0,30 tot een all-time high van $3,20. RPL is sindsdien teruggekeerd naar $1,90.


ETH 2.0 loopt vertraging op

Ondanks de anticipatie heeft de uitrol van ETH 2.0 aanhoudende vertragingen gekend. Een jaar geleden mikte Justin Drake van de Ethereum Foundation op 3 januari 2020. Dat werd daarna naar midden 2020 geschoven.

Consensys ontwikkelaar John Wolpert zei dat hij “erg onder de indruk was van de volwassenheid van de kernontwikkelaars van Ethereum” omdat ze hun mannetje stonden. Ze weigerden “de soep te verkopen totdat het soep was”. Desondanks waren er klachten vanuit de gemeenschap wat betreft de vertragingen.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken