Krijg nu €10 gratis crypto bij Bitvavo met een storting van slechts €10
Begin nuIn Maleisië zijn zes mensen, waaronder een getrouwd stel, beschuldigd van de ontvoering van een Chinese staatsburger. De verdachten, tussen de 25 en 29 jaar oud, zouden het slachtoffer op 11 juli hebben ontvoerd bij een snelweg tussen de steden Kuala Lumpur en Putrajaya. De ontvoerders eisten vervolgens een 1 miljoen USDT aan losgeld in ruil voor de vrijlating van het slachtoffer.
Crypto in trek bij criminelen
De keuze van de daders om losgeld te eisen in USDT is niet zomaar. Crypto assets zoals USDT zijn aantrekkelijk voor criminelen vanwege de relatieve anonimiteit die ze bieden. Vooral in vergelijking met traditionele financiële transacties. Dit soort digitale assets zijn daarnaast moeilijker te traceren door autoriteiten. Crypto adressen zijn namelijk, in tegenstelling tot bank accounts, niet verbonden aan persoonlijke informatie.
Ondanks de groeiende populariteit en adoptie van crypto, blijven digitale assets interessant voor criminelen. Hierbij worden criminelen steeds innovatiever in het omzeilen van autoriteiten. Gelukkig worden autoriteiten ook steeds bekwamer in het bevaren van de crypto wateren.
Op 15 augustus pleitten de zes verdachten niet schuldig aan de aanklacht. De rechtbank weigerde echter borgtocht en stelde de volgende zitting vast voor 8 oktober. Rechter Amir Effendy benadrukte de ernst van de zaak en besloot dat borgtocht niet aan de orde was. De Maleisische autoriteiten hebben ondertussen hun zoektocht naar vier andere verdachten uitgebreid. Deze verdachten zouden deel uitmaken van een grotere bende, bestaande uit 18 ervaren ontvoerders.
Als de zes verdachten schuldig worden bevonden onder de Maleisische Kidnapping Act, staan ze voor een minimumstraf van 30 jaar gevangenis, met een maximum van 40 jaar. Ook zouden ze kunnen worden gegeseld als straf.
Illegale miners
Maleisische autoriteiten hebben het steeds drukker met crypto-gerelateerde misdaad. Zo wordt er steeds meer elektriciteit illegaal afgekapt door criminele crypto miners. Sinds 2018 werd er voor al bijna $1 miljard aan elektriciteit gestolen door deze miners. Recent vernietigde het ministerie van Energietransitie een half miljoen dollar aan illegale miner apparatuur om een statement te maken tegen de illegale mining activiteiten in het land.
Regulatie nieuws
Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Federale rechter wijst poging van Coinbase af om groepsrechtszaak van aandeelhouders te verwerpen, met focus op SEC-vervolging en koersdalingen.
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Ripple vraagt uitstel van boetebetaling aan SEC, mogelijk hoger beroep in juridische strijd. Onzekerheid voor XRP-investeerders blijft toenemen.
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Telegram-oprichter Pavel Durov reageert op zijn arrestatie in Frankrijk, bekritiseert autoriteiten en benadrukt Telegram’s inzet voor vrijheid van meningsuiting.
Meest gelezen
De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-handelaar “Crypto Crusader” bespreekt de onvoorspelbare aard van de cryptomarkt en benadrukt het belang van geduld en discipline.
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Ontdek hoe een investeerder $1.200 omzet in $10 miljoen in drie dagen en wat dit betekent voor de altcoin-markt.
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?
Ontdek wat er gebeurde met de Bitcoin koers vandaag en hoe dit verband houdt met de wereldwijde aandelenmarkten.