crypto crash, prijs crash
Altcoin, Chainlink

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink

De populaire crypto analist Altcoin Sherpa waarschuwt op Twitter voor het koersverloop van Chainlink (LINK) en andere projecten. Volgens de analist is het een kwestie van tijd voordat veel altcoins zullen corrigeren en staat ons waarschijnlijk een maandenlange consolidatie te wachten.

“Het is goed mogelijk dat altcoins klaar zijn voor de komende één tot vier maanden”, aldus Altcoin Sherpa.

Altcoins klaar voor de komende vier maanden?

“Het is goed mogelijk dat altcoins klaar zijn voor de komende één tot vier maanden. Er zullen zeker uitzonderingen zijn, maar ik denk dat de meerderheid even moet ontspannen en consolideren na deze gigantische stijgingen”, zo legt de analist uit.

Volgens de analist is het koersverloop van Chainlink tekenend voor de rest van de markt voor atlcoins. LINK corrigeert nadat de munt 4x over de kop ging als resultaat van een lange periode van consolidatie.

“Het enge is dat veel atlcoins niet eens heel sterk presteerden de afgelopen maanden. Kijk naar munten als Chainlink. We hebben een periode van ruim 500 dagen van accumulatie achter de rug en de koers gaat slechts 3 tot 4x over de kop en is nu bezig aan een sterke terugval”, zo schrijft de analist.

We moeten overigens niet vergeten dat een rendement van 300 tot 400 procent over een periode van 500 dagen fantastisch is. Als je dat de rest van je leven bij elkaar kunt verzamelen, dan zou je meteen moeten tekenen.

Is Altcoin Sherpa alleen maar bearish?

De populaire analist is gelukkig niet alleen maar bearish over de industrie. Zo verwacht hij veel van specifieke sectoren. Met name gevestigde projecten als Ethereum (ETH) en Solana (SOL) ziet hij als goede kandidaten voor mooie rendementen.

Verder verwacht Altcoin Sherpa veel van AI-gerelateerde projecten, memecoins en nieuwe namen als Ethena (ENA), een zogenaamde governance tokens van Ethena Labs.

“We zien nu een hele gefragmenteerde liquiditeit, waarbij slechts een paar sectoren pompen. Ik denk dat andere normale munten ook wat aandacht krijgen, maar de sectoren waar ik mij het meeste op focus zijn: 1) memecoins, 2) Ethereum en Solana, 3) Grote nieuwe tokens en 4) kunstmatige intelligentie”, zo vertelt Altcoin Sherpa.

Over de afgelopen 24 uur doen de grote jongens het redelijk, maar als we naar de prestaties voor de laatste zeven dagen kijken ziet alles er nog heel rood uit. Wat dat betreft moeten we hopen dat de lokale bodem inmiddels bereikt is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

NVIDIA schiet 6% omhoog na kwartaalcijfers – AI tokens reageren amper
Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?