Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Zijn we misleid over de milieueffecten van Bitcoin-mining?

Bitcoin miners helpen oliemaatschappijen het affakkelen te verminderen door generatoren te gebruiken die op aardgas draaien. Hoe schadelijk is Bitcoin-mining dan eigenlijk voor het milieu?


Impact van Bitcoin mining

Het is een controversieel onderwerp binnen de blockchain gemeenschap, hoeveel impact Bitcoin-mining heeft op het milieu. Vorig jaar bracht Tesla’s CEO Elon Musk een scherpe correctie teweeg in de crypto valuta markt. Hij tweette dat Tesla zou afzien van de plannen om Bitcoin te accepteren. Daarbij verwees hij naar het toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin-mining en transacties.

Een recent rapport gepubliceerd door CoinShares geeft aan dat ondanks het gebruik van steenkool, olie en gas voor Bitcoin-mining, het netwerk verantwoordelijk is voor minder dan 0,08% van de CO2 productie in de wereld.

Kristian Csepcsar, chief marketing officer bij Slush Pool, de oudste Bitcoin-mining pool, gaf inzicht in wat volgens hem de huidige misvattingen zijn over de milieu impact van Bitcoin-mining. Daarbij werd gevraagd naar de nadelen van het gebruik van elektriciteit afkomstig van olie en gas om Bitcoin te minen. Csepcsar zegt dat er meer nadelen zijn dan men denkt:

“We verbranden het gas in de atmosfeer, alleen omdat het niet economisch verantwoord is om er iets mee te doen. In plaats daarvan kunnen we het in een motor stoppen om elektriciteit te produceren en dat gebruiken om Bitcoin te minen.”

Affakkelen is het proces waarbij overtollig aardgas wordt verbrand tijdens de oliewinning. Onlangs hebben Bitcoin miners in de VS en Canada slimme manieren gevonden om het aardgas door te sluizen om elektriciteit op te wekken. Dit doen ze nu in plaats van het simpelweg in de atmosfeer te verbranden. Hierdoor wordt er een groot milieuprobleem opgelost.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Hernieuwbare energie

Csepcsar blijft sceptisch over bepaalde hernieuwbare bronnen die gebruikt worden bij Bitcoin-mining. Hij is met name sceptisch over zonne-energie. Hij zei daarover het volgende:

“Op onze blog hebben we onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat we geen grote voorstanders zijn van mining op zonne-energie. Als je de winstgevendheid berekent, is het niet heel goed.”

Cespcsar legt verder uit dat ongeveer 70% van alle zonnepanelen in China worden geproduceerd. Er is niet veel onderzoek gedaan naar de milieu impact tijdens het productieproces:

”Bij de productie ervan komen veel schadelijke chemicaliën vrij. En daar heeft niemand het over. Iedereen denkt gewoon dat de zonnepanelen aan bomen groeien, en dan schijnt de zon erop. Maar nee, het proces om ze te maken heeft nog wat voeten inde aarde.”

Tot slot beschikt Slush Pool niet over de statistieken met betrekking tot de energiebron die door zijn Bitcoin miners wordt gebruikt. Op de vraag waarom dit zo is, gaf Cespcsar een verrassend antwoord:

“We willen daar als pool operator niet naar kijken. Om die statistieken te hebben, zouden we onze miners moeten KYC’en, audits moeten uitvoeren op hun activiteiten of zelfs transacties moeten filteren. Dat is niet de sfeer die we willen creëren.”

Bitcoin nieuws

Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten