Altcoin

Zilliqa lanceert whitepaper en roadmap voor langverwachte 2.0-upgrade

Het blockchainnetwerk Zilliqa heeft officieel het whitepaper en de roadmap vrijgegeven voor de langverwachte versie 2.0-upgrade, die later dit jaar op het mainnet wordt geïmplementeerd.

Volgens Zilliqa zal de nieuwe versie het platform verbeteren, waardoor het sneller, efficiënter en beter in staat wordt om met andere blockchainnetwerken samen te werken. De kern van Zilliqa 2.0 is de shardingarchitectuur, genaamd x-shards, die bedrijven en ontwikkelaars in staat stelt om aangepaste blockchainervaringen te creëren die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften.

Verbeterde prestaties en schaalbaarheid

Sharding is een methode die wordt gebruikt in blockchain- en databasesystemen om de prestaties en schaalbaarheid te verbeteren, waardoor meer transacties kunnen worden verwerkt zonder vertraging. Naast x-shards introduceert het whitepaper ook een nieuw proof-of-stake consensusmechanisme, dat het energie-intensieve proof-of-work-systeem vervangt. Deze verandering maakt het netwerk milieuvriendelijker en biedt ultrasnelle finaliteit en verhoogde beveiliging.

Flexibele bloktijden en cross-chain communicatie

De bloktijden kunnen naar wens worden aangepast, waarbij de root mainnet shard een gemiddelde bloktijd van slechts 2 seconden heeft. De upgrade omvat ook een cross-chain communicatiehub, waardoor x-shards, het Zilliqa mainnet en andere Ethereum Virtual Machine (EVM)-compatibele blockchains eenvoudig met elkaar kunnen communiceren.

EVM-ondersteuning en slimme contracten

Zilliqa 2.0 is gebouwd om de Ethereum Virtual Machine (EVM) te ondersteunen, zodat smart contracts die zijn geschreven in talen zoals Solidity naadloos kunnen werken met populaire wallets zoals MetaMask. Het netwerk zal Scilla blijven ondersteunen en beide contracttalen soepel laten samenwerken. Bovendien biedt de upgrade functies zoals EVM-compatibele accountabstractie, waardoor smart accounts en eenvoudige tokenconversies voor gaskosten mogelijk worden.

Bijgewerkte tokenomics en proof-of-stake

De tokenomics van het netwerk zijn ook bijgewerkt om de overstap naar proof-of-stake te ondersteunen. Deze wijziging biedt aantrekkelijke en duurzame beloningen voor degenen die hun tokens staken, terwijl de inflatie wordt verminderd om een gezonde tokeneconomie te behouden.

Herstel na operationele verstoringen

De release van het whitepaper en de roadmap volgt op verschillende operationele verstoringen die de blokproductie op het mainnet hebben beïnvloed. De volledige netwerkfunctionaliteit is inmiddels hersteld. In december 2023 zorgde een “onderbreking van de blokproductie” voor een daling van de dagelijkse Zilliqa-blockchaintransacties met ongeveer 50%, van 61.000 naar 30.906.

Met de lancering van Zilliqa 2.0 wordt verwacht dat het netwerk zijn positie in de blockchainruimte zal versterken en nieuwe mogelijkheden zal bieden voor bedrijven en ontwikkelaars wereldwijd.

Altcoin nieuws

BitBoy: Deze 10 cryptomunten kunnen je rijk maken
Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken