Prijsanalyse, Zilliqa

Zilliqa (ZIL) prijsanalyse 13 mei 2021

Hoe staat de Zilliqa prijs ervoor deze week? Onze analist analyseert de ZIL grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Zilliqa (ZIL) week grafiek

Zilliqa volgt al een lange tijd een opwaartse trend waar er steeds meer momentum in komt. Dit kunnen we afleiden aan de exponential moving averages (EMAs).

Op wekelijkse grafiek kunnen we duidelijk de supply zones zien, daar zal zeer sterke weerstand zijn. Op de onderstaande grafiek zijn twee mogelijke bullish scenario’s te zien.

De oranje pijl zou ervoor zorgen dat Zilliqa even naar beneden zakt, tot aan de demand zone, en vervolgens weer zal stijgen volgens de trend. De paarse lijn heeft een iets meer bullish groei, waarbij er een uitbraak komt van de trend en ZIL vervolgens de trendline zal gebruiken als support.

ZIL weekgrafiek – Bron: Tradingview

Zilliqa (ZIL) 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we dat Zilliqa al even een supply zone aan het testen is. Op 6 mei is het zelfs gelukt om die te breken. Dat is een bullish teken volgens onze analist.

Momenteel is er een falling wedge-patroon aanwezig, wat een bullish patroon is. Die kan er voor zorgen dat ZIL genoeg momentum creëert om nogmaals de supply zone en eventueel de trend op de weekly timeframe te breken.

Wel hebben we te maken met inneficiency zone rond de 330 SATS, die kan eventueel nog opgevuld worden als het de supply zone niet kan breken.

ZIL 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Zilliqa (ZIL) 1-uur grafiek

Op de 1-uur grafiek kunnen we momenteel een breakout waarnemen uit de falling wedge. De EMAs geven een bullish signaal waarbij de gele EMA mogelijks de twee andere zal kruisen. Toch zal het hoogstwaarschijnlijk niet lukken om de trend meteen te breken. Dit omdat het een sterke resistance is. Er zal waarschijnlijk een consolidatie plaatsvinden tegen de trendline.

ZIL 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op de lage termijn zal Zilliqa waarschijnlijk zijn opwaartse trend hervatten. Op korte termijn heeft ZIL eerst genoeg momentum nodig om de trend te breken en zo verder te groeien tot de volgende supply zone rond de 500 sats. Let wel, er is vrij veel weerstand, waardoor de koers misschien eerst wat naar beneden kan zakken.