Thailand (Bangkok)
Exchange

Zipmex stopt met zijn activiteiten in Thailand

De cryptocurrency exchange Zipmex heeft aangekondigd per direct maatregelen te nemen door alle handel in digitale activa in Thailand op te schorten als onderdeel van haar inspanningen om te voldoen aan de regelgeving.

Voldoen aan wettelijke vereisten

Volgens een verklaring van 25 november heeft Zipmex ervoor gekozen haar bedrijfsactiviteiten tijdelijk stop te zetten om te voldoen aan de wettelijke vereisten van de Securities and Exchange Commission (SEC) in Thailand:

Om ervoor te zorgen dat de bedrijfsactiviteiten van Zipmex Company Limited (“Bedrijf”) passend zijn en voldoen aan de criteria van de SEC Thailand, is het bedrijf verplicht om de handel en het storten van alle soorten activa tijdelijk op te schorten, met ingang van 25 november 2023, vanaf 13.00 uur.

Daarnaast benadrukte de verklaring dat klanten direct contact moeten opnemen met de crypto-exchange als ze geld of activa willen opnemen.

“Na 31 januari 2024, wanneer het bedrijf opnames via de website en mobiele applicatie opschort, moeten klanten contact opnemen met de klantenservice voor opnames,” aldus de verklaring.

Exchange kampt met diverse uitdagingen

Dit volgt op een reeks gemelde uitdagingen voor Zipmex in de afgelopen periode. Op 18 april van dit jaar stelde Zipmex de betalingen aan haar klanten al uit vanwege een poging om “rendementen voor klanten te maximaliseren.”

De crypto-exchange verzocht om een nieuwe verlenging om een langer moratorium op haar schulden in Singapore toe te staan te midden van de liquiditeitsproblemen van het bedrijf.

Ondertussen stond Zipmex op 10 januari centraal in een nieuw onderzoek door de SEC van Thailand wegens schending van nieuwe lokale regels.

Op 11 januari kreeg Zipmex naar verluidt één dag de tijd om tegenover de SEC toe te geven of te ontkennen of het als beheerder van digitale activafondsen had geopereerd zonder toestemming. Ondertussen waren er al geruime tijd onderzoeken gaande naar de exchange.

In september 2022 diende de SEC een lokaal politierapport in over Zipmex waarin werd beweerd dat de crypto-exchange en mede-oprichter Akalarp Yimwilai niet voldeden aan lokale wetten.

Daarnaast legde de SEC uit dat Zipmex geen informatie had verstrekt over digitale portefeuilles en cryptotransacties in overeenstemming met de Digital Assets Act van het land.

Exchange nieuws

Voormalig Binance-topman voor de rechter: Risico op gevangenisstraf
Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’