Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Zit El Salvador in de problemen door de kwakkelende Bitcoin koers?

El Salvador is het eerste land ter wereld dat Bitcoin adopteerde als wettig betaalmiddel en de kritiek vanuit de traditionele financiële wereld is niet mals. De grootste wereldwijde financiële instellingen hebben het land meerdere malen gewaarschuwd voor de gevolgen en met de dalende Bitcoin koers komt het land steeds zwaarder onder druk te staan.

2.300 Bitcoin op de balans

De aankopen van El Salvador zijn niet enorm indrukwekkend, maar in een klein jaar heeft het land al 2.300 Bitcoin verzameld. De eerste aankoop dateert van september 2021, maar inmiddels staat de Bitcoin koers een stuk lager. In mei kocht El Salvador opnieuw een aantal Bitcoin voor een gemiddelde koers van 30.774 dollar. Hetgeen de laagste koers markeert waarvoor het land is ingestapt.

Momenteel handelt de Bitcoin koers op 30.041 dollar, wat betekent dat El Salvador alles bij elkaar op een virtueel verlies staat. De eerste keer dat El Salvador Bitcoin kocht stond de koers bijvoorbeeld op 44.000 dollar. Sindsdien is Bitcoin 45 procent van zijn marktwaarde verloren. De totale Bitcoin-voorraad van El Salvador is op het moment van schrijven ongeveer 70 miljoen dollar waard. Alles bij elkaar staat El Salvador op een verlies $19,6 miljoen (28 procent).

IMF doet moeilijk over lening El Salvador

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de bank der banken, is al langer met El Salvador in gesprek over een lening van 1,3 miljard dollar. Dit lijkt echter een lastig verhaal te worden, omdat het IMF niet gecharmeerd is van de keuze van El Salvador om Bitcoin te adopteren als wettig betaalmiddel.

Het IMF heeft El Salvador in het verleden zelfs verzocht om Bitcoin te schrappen als officiële valuta van het land. Waarbij ze vooral de economische problemen op de lange-termijn als een risicofactor zien. President Nayib Bukele van El Salvador trekt zich echter niets aan van de kritiek. Bukele roept dat El Salvador al jaren onderaan de economische ladder bungelt en dat Bitcoin het land hoop geeft.

Voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk voor El Salvador om een compleet neutrale valuta te adopteren. Een valuta waarvan de schaarste wordt gegarandeerd door technologie en een decentraal netwerk van deelnemers. Verder geeft Bukele aan zich niet zoveel aan te trekken van de huidige prijsactie en verwacht hij dat Bitcoin in 2022 nog de 100.000 dollar per Bitcoin kan aantikken.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven
Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni

Newsbit Gisteren 11:50 u leestijd 1 – 2 min

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten