Google
Bitcoin

Zoekopdrachten ‘Bitcoin Halving’ op Google bereikt all-time high

Steeds meer mensen leren over Bitcoin en nog mooier om te zien is dat er stappen worden gemaakt in dat leerproces. Het aantal zoekopdrachten naar “Bitcoin Halving” is momenteel tweemaal groter dan tijdens de vorige halving van 2020.

De zoek-interesse voor “Bitcoin Halving” is momenteel op een score van 45 uitgekomen, terwijl Google een score van 100 voorspelt voor het einde van de maand.

Aantal zoekopdrachten naar “Bitcoin Halving”. Bron: Google

Krijgen we nog een halving-rally?

Op basis van deze all-time high op basis van het aantal zoekopdrachten zou je verwachten dat er wellicht nog een halving-rally in het vat zit voor Bitcoin.

Helaas is de halving niet de enige ontwikkeling die in potentie de Bitcoin koers kan beïnvloeden. Er is op dit moment nu eenmaal een hoop aan de hand in de wereld.

Er is natuurlijk sprake van meerdere oorlogen, de Amerikaanse inflatie loopt op, de Japanse yen staat behoorlijk onder druk en de goudkoers geeft alarmsignalen af.

Het is op macro-economische en geopolitiek vlak allesbehalve rustig rondom Bitcoin en de financiële markten. Wat dat betreft is het niet vreemd dat de bullmarkt even “op pauze” lijkt te staan momenteel.

Enorme interesse in de halving

Aan de andere kant is het ook niet vreemd dat er op dit moment gigantisch veel interesse is in de halving van Bitcoin.

De eerste maanden van 2024 heeft de Bitcoin koers hele bijzondere dingen laten zien, met natuurlijk de all-time high van 73.800 dollar op 14 maart als absolute climax.

Wat die all-time high zo bijzonder maakt voor Bitcoin is dat het nog nooit eerder voorgekomen is dat de digitale munt voor de halving al een nieuw koersrecord wist te bereiken.

Inmiddels ligt de koers op 61.730 dollar en daarmee een stuk lager, maar dat hoeft nog niet het einde van de bullmarkt te betekenen. Tijdens vorige bullmarkten heeft Bitcoin veel zwaardere dalingen meegemaakt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?