Google
Nieuws, Trending

Zoekopdrachten op Google naar Bitcoin gaan 75% omlaag

Google Trends laat zien dat de zoekopdrachten ‘Bitcoin’ en ‘Ethereum’ een stuk minder populair zijn dan een half jaar geleden. Het zoekwoord Bitcoin is sinds de start van 2018 met 75% gedaald. Benieuwd hoe het met de zoekopdrachten naar altcoins zit? Lees dan verder.

Hoe komt het dat de zoekopdrachten naar Bitcoin zoveel zijn gedaald?

Onderzoeker en Wall street analist, Nicholas Colas denkt dat de daling van de zoekopdrachten naar Bitcoin gepaard gaat met de daling van de digitale valuta. De Bitcoin prijs lag begin dit jaar nog op zo’n $17.000 dollar, op het moment ligt de Bitcoin koers op $7575 dollar. Dit betekent dat de Bitcoin prijs meer dan gehalveerd is. Er is volgens Colas een duidelijk patroon tussen een koersstijging en het aantal zoekopdrachten. Colas voegt hier aan toe dat het zeer belangrijk is dat Bitcoin opnieuw onder de aandacht gebracht wordt in de wereldwijde media. Op deze manier zullen de zoekresultaten en de Bitcoin prijs weer gaan stijgen.

De Bitcoin zoek populariteit

Via Google Trends is het mogelijk om de populariteit van een bepaald zoekwoord te analyseren. Hieronder is een grafiek te vinden voor de populariteit van het zoekwoord ‘Bitcoin’. Deze grafiek werkt met een schaal van 0 tot 100. Hierin is 100 het piekpunt van de populariteit van het zoekwoord. In de onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de populariteit van de Bitcoin op zijn hoogste punt lag in de periode 17 tot 23 december 2017. Hierna is de populariteit van Bitcoin in het begin van 2018 gedaald naar 47. Deze daling heeft zich doorgezet, de Bitcoin populariteit is nu, begin juni 2018 gedaald tot 9.

Ethereum, Ripple en Litecoin zijn ook gedaald, EOS stijgt als enige

Bitcoin is niet de enige cryptocurrency die veel minder gezocht wordt. Het aantal zoekopdrachten naar andere crypto’s is ook flink afgenomen. Zo wordt Ethereum 70 procent minder gezocht dan aan het begin van het jaar. Ripple wordt 87 procent minder gezocht via Google en ook Litecoin wordt 80 procent minder gezocht. De enige grote crypto die een stijging in populariteit laat zien in Google Trends is EOS. Deze cryptomunt is met 97% gestegen. Verwacht wordt dat dit komt door de grote investeringen die deze munt op heeft gehaald. Deze investeringen hebben de EOS koers flink laten stijgen.