Bitcoin

Zoekterm ‘Bitcoin Iran’ piekt met 4.500% is dit de reden van prijsstijging?

Bitcoin profiteert van de crisis in Iran en heeft wereldwijd de aandacht getrokken van de internetgebruikers. Volgens gegevens van Google Trends is de zoekterm “Bitcoin Iran” in zeven dagen tijd met 4.450% gestegen.


Het aantal Bitcoin zoekopdrachten volgt de prijs

De term “Bitcoin” zelf zag ook een aanzienlijke opleving over de hele wereld. Het gaat hier om een genormaliseerde score van 100 op woensdag, versus een score van 40 een week geleden.

 

Opvallend is dat Nigeria bovenaan staat in de lijst van landen waar het meest gezocht is naar de termen. Canada, Singapore en de Verenigde Staten hadden ook veel belangstelling voor de zoekterm “Bitcoin Iran”.

De cijfers komen ten tijden van een goede prijsstijging van de Bitcoin. De wekelijkse winsten overtreffen momenteel de 15%. Steeds meer nieuwswebsites schrijven de prijsstijging toe aan de gebeurtenissen in Iran. Verschillende analisten beweren dat geopolitieke instabiliteit vaker prijsstijgingen veroorzaakt voor de Bitcoin.

 

Heeft het wel te maken met Iran?

Toch was niet iedereen overtuigd dat de stijging te maken heeft met de perikelen in Iran. Velen beweren dat het pure speculatie is. Toch lijkt deze speculatie wel wat met de markt gedaan te hebben. Su Zhu, CEO van Three Arrows Capital, benadrukte in een artikel dat verschillende niet-crypto bronnen de stijging ook wijten aan de spanning in Iran.

In een tweet stond het volgende:

“Vrij van ingrepen door de staat of geopolitiek risicos, worden #cryptovaluta’s‘ digitaal goud ’ tijdens de toenemende #Iraanse spanningen.”

Het artikel citeerde daarentegen ook een analist die dit idee een stuk minder interessant maakte.

Sheel Kohli, chief marketing officer van AAX, zei het volgende:

“Bij Bitcoin hebben beleggers het gevoel dat ze een deel van hun geld er veilig in kunnen stoppen. Daarnaast kunnen ze Bitcoin voor de langere termijn houden zonder zich zorgen te hoeven maken over een terugval naar een gemiddelde. Dit komt omdat het niet inherent verbonden is met de spanningen tussen de VS en Iran,”

Vorige week doken er rapporten op over de handel in Bitcoin in Iran. Het ging hier om gigantische prijzen. Eén enkele munt werd hier verhandeld voor een waarde van $24.000 dollar, volgens de zogenaamde “officiële” rial wisselkoers.

Bitcoin nieuws

Mysterieuze crypto investeerder ‘Mr. 100’ koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin
Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC