recessie
Bitcoin

Probleem voor Bitcoin: Zorgwekkende statistiek toont enorme inflatiestijging in Amerika

Lawrence Summers, een voormalig Amerikaans minister van financiën, zegt dat een ouderwetse methode om de inflatie te volgen de “echte hoeveelheid economische pijn” laat zien die Amerikanen moesten voelen.

De gerenommeerde econoom werkte mee aan een onderzoekspaper om de effecten van de hoge rentes op de Amerikaanse consument te tonen.

Een alternatieve blik op de inflatie

Het paper probeert een ander beeld te schetsen van de inflatie door het pre-1983 systeem van Arthur Okun systeem voor het meten van prijsstijgingen. Dit systeem nam ook de persoonlijke rentes mee en de kosten voor het financieren van een huis.

Na 1983 werden die elementen uit de consumentenprijsindex (CPI) gehaald, wat volgens Summers en zijn co-auteurs een onnauwkeurig beeld geeft van de inflatie in Amerika.

Op basis van de pre-1983 methode zegt het rapport van Summers dat de CPI in november 2022 piekte op 18 procent, terwijl de officiële cijfers van de overheid een inflatie van 4,1 procent aangaven.

De nieuwe cijfers schetsen een duister beeld van de inflatie waar Amerikanen vandaag de dag mee moeten dealen. Volgens het rapport biedt de pre-1983 methode een “meer zorgwekkend beeld van de inflatie op dit moment dan de officiële cijfers.”

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Ergens is het vreemd dat de kosten voor het lenen van geld niet meer in de inflatiecijfers worden meegenomen. Zeker als een steeds groter deel van de bevolking naast huizen ook voertuigen op krediet koopt.

Summers merkt ook op dat de persoonlijke rentebetalingen, die niet zijn meegenomen in het CPI-systeem, met meer dan 50 procent zijn toegenomen in 2023.

Voor Bitcoin kan dit andere beeld van de inflatie weleens bullish zijn. De digitale munt is immers ontworpen als “wapen” tegen inflatie.

Hoe meer pijn mensen hebben van de Amerikaanse dollar, hoe meer ze op zoek zullen gaan naar alternatieven om hun koopkracht te beschermen. Bitcoin zal, zeker na de goede prestaties van de afgelopen maanden, een potentieel eindstation in kunnen zijn in deze vlucht naar schaarste.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?