Cardano prijs stijgt
Cardano

Zoveel geld zou je nu hebben als je in 2020 voor 100 euro aan Cardano had gekocht

Cryptocurrencies hebben in de loop der jaren talloze verhalen van onverwachte rijkdom en succes voortgebracht. Een van de meest boeiende van deze verhalen gaat over Cardano.

Cardano, opgericht in 2015, is een van de belangrijke spelers in de cryptowereld die opvalt met zijn wetenschappelijke benadering en op peer-review gebaseerd systeem. Voor enkele vroege investeerders heeft dit geleid tot indrukwekkende opbrengsten. In dit artikel onderzoeken we een hypothetisch scenario waarin we kijken naar een investeerder die in januari 2020 voor 100 euro aan Cardano kocht.

Cardano grafiek
ADA/USD 1 week per candle – Bron: TradingView

Hoeveel geld had je nu kunnen hebben?

Stel je voor dat je in januari 2020, toen de waarde van één Cardano ongeveer $0,031 (ongeveer 0,028 euro) was, besloot om 100 euro te investeren. Met die investering zou je ongeveer 3.571 ADA-tokens hebben kunnen kopen.

Fast-forward naar juni 2023. De prijs van één ADA token is nu $0,2818 (ongeveer 0,254 euro). Als we deze prijs toepassen op het aantal ADA dat je bezit, zouden jouw 3.571 ADA-tokens nu een waarde hebben van ongeveer 907 euro. Dat is een aanzienlijke winst van 807 euro van een initiële investering van slechts 100 euro.

Het hoogtepunt: Verkoop op het perfecte moment

Maar wat als je het perfecte moment had gekozen om je ADA te verkopen? De Cardano koers bereikte haar hoogste waarde ooit in mei 2021 toen de prijs een ongelofelijke $3,10 bedroeg. Als je op dat moment je Cardano-tokens had verkocht, zou je met jouw 3.571 ADA-tokens een indrukwekkende 11.110 euro hebben kunnen verdienen.

Conclusie

Het opmerkelijke traject van Cardano benadrukt de potentiële opbrengsten van een vroege investering in cryptocurrencies. In dit hypothetische scenario zou een bescheiden inleg van 100 euro in 2020 in 2023 hebben kunnen groeien tot een respectabele 907 euro, of zelfs tot een indrukwekkende 11.110 euro op het hoogtepunt in mei 2021. Het is echter van cruciaal belang om te onthouden dat dergelijke investeringen, vanwege hun volatiele aard, ook aanzienlijke risico’s met zich meebrengen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Oprichter van het Cardano-netwerk suggereert samenwerking met Bitcoin Cash
Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten