computer
Regulatie

Zuid Korea bevriest €40 miljoen aan crypto van Do Kwon

Autoriteiten uit Zuid-Korea hebben 56,2 miljard won (40 miljoen euro) aan cryptomunten bevroren die toebehoren aan de oprichter van Terraform Labs, genaamd Do Kwon. Dit meldt de Koreaanse nieuwswebsite News1.

Ongeveer een week geleden verzochten de aanklagers van Zuid-Korea crypto beurzen OKX en KuCoin om 3.313 Bitcoin, ter waarde van 69 miljoen euro, van Do Kwon te bevriezen. Volgens de nieuwssite uit Zuid-Korea is nu dus een groot deel bevroren.

“Ik begrijp de motivatie achter het verspreiden van deze leugen niet.” Zo tweette Do Kwon toen ook CoinDesk het verhaal over het bevriezen van 40 miljoen euro aan crypto naar buiten bracht.

“Nogmaals, ik gebruik Kucoin en OkEx niet eens, heb geen tijd om te handelen, er is geen geld bevroren. Ik weet niet wiens geld ze hebben bevroren, maar goed voor hen, ik hoop dat ze het voor goed gebruiken. “

De stap volgt op een aankondiging dat Interpol de oprichter van Terra op derode lijst heeft geplaatst. Dat is een verzoek aan politie over de hele wereld om een persoon te lokaliseren en voorlopig te arresteren in afwachting van uitlevering, overlevering of soortgelijke juridische stappen.

Regulatie nieuws

SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’