Nieuws, Trending

Zuid-Korea gaat budget voor blockchain-projecten verdrievoudigen

De overheid van Zuid-Korea heeft ingestemd om volgend jaar €31 miljoen te gaan investeren om de blockchain-technologie en industrie verder te ontwikkelen. 

Vergadering

De ministers in Zuid-Korea hebben een vergadering gehad die ging over de blockchain-industrie met betrekking tot DLT- en blockchaintechnologie. Onder andere het ministerie van Wetenschap en ICT, het Ministerie van Informatie en Communicatie, de Democratische Partij van Korea waren aanwezig. De vice-minister van Volksgezondheid en Welzijn kondigde tijdens de bijeenkomst aan dat de ministeries ermee instemden om het budget voor het volgende jaar 3 maal te verhogen. Dit komt uit op een bedrag van ongeveer tot €31 miljoen.

Veel aanvragen

Dit jaar ontving het ministerie van Wetenschap en ICT veel blockchain-projectaanvragen. In totaal kwamen er vanuit 41 verschillende instellingen samen 72 blockchain-projectaanvragen bij het ministerie aan. Het ministerie wil dit aantal projecten in 2019 verhogen, door mede te helpen met de investering in deze industrie.

Eindverantwoordelijke

Uiteindelijk zal het ministerie van Informatie en Communicatie eindverantwoordelijk zijn voor het leveren van technische, verifiërende en consultancydiensten voor de blockchain-startups. De regering van Zuid-Korea kijkt erg veelbelovend naar de blockchaintechnologie. Het ging zelfs verder: “We moeten fundamenteel groeien in de markt. We zullen ook institutionele en wetgevende steun nodig hebben van de Nationale Assemblee [Koreaans parlement]. Ik kijk vooruit naar de ontwikkeling van de blockchain-industrie in Korea. “