Regulatie Nieuws

Zuid-Korea introduceert in 2023 geavanceerd systeem om crypto’s te volgen

Het Zuid-Koreaanse ministerie van justitie is van plan om een systeem te introduceren om cryptocurrency’s te volgen. Met dat nieuwe systeem hoopt het witwassen tegen te gaan en fondsen terug te halen die gekoppeld zijn aan criminele activiteit. Waarschijnlijk zijn hier in Zuid-Korea plannen voor gekomen na het schandaal rondom Do Kwon en Terra.

Wat is het precies?

Het “Virtual Currency Tracking System” is ontworpen om de transactiegeschiedenis van munten in de gaten te houden, informatie over transacties te bewaren en de bron van de fondsen te controleren voor en na een transactie. Het systeem moet uiteindelijk in de eerste helft van 2023 actief worden. Verder is het ministerie van plan om in de tweede helft van 2023 een onafhankelijk analysesysteem te ontwikkelen.

“In reactie op de verfijning van de criminaliteit, willen we de forensische infrastructuur verbeteren. We willen een systeem bouwen dat aan de internationale (wereldwijde) standaarden voldoet,” aldus de Zuid-Koreaanse overheid. Eerder begon de Zuid-Koreaanse politie een samenwerking met vijf lokale beursplatformen om een veilige handelsomgeving te creëeren voor investeerders.

Boete voor Bithumb

Als gevolg van de strengere regels voor beurzen in Zuid-Korea, moest bijvoorbeeld de lokale beurs Bithumb een boete betalen voor een probleem uit 2017. In november 2017 ging het beursplatform 1,5 uur offline, waardoor een hoop mensen op het platform even in de problemen kwamen. Transacties gingen niet door en dat kan een hoop geld kosten. Uiteindelijk viel de schadevergoeding die het beursplatform volgens de rechter moest betalen behoorlijk mee.

Het belangrijkste oordeel van de rechter in de zaak is dat de schade voor het uitvallen van het platform op de schouders van de beurs moet komen. Niet op de schouders van de gebruiker, die normaal gesproken een commissie betaalt voor de dienstverlening van het beursplatform. Zo weten Zuid-Koreaanse beursplatformen vanaf nu dat het geld kost als ze offline gaan.

Regulatie nieuws

India incasseert meer dan $19,2 miljoen aan cryptobelastingen in het fiscale jaar 2023
Thaise SEC wil de beperkingen op Initial Coin Offerings opheffen
Overheid vraagt vaker data op van Big Tech bedrijven
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden