Newsbit

zuid korea vlag

Zuid-Korea overweegt belasting van 20% crypto inkomsten

zuid korea vlag

Het ministerie van Economie en Financiën van Zuid-Korea overweegt een belasting van 20% te heffen op de inkomsten uit crypto valuta transacties.


Duidelijkheid over belasting op crypto’s is hard nodig

Volgens een rapport van ‘The Korea Times’ heeft het ministerie aanbevolen om de belastingen op crypto valuta’s te herzien. De Korea Times citeerde een anonieme functionaris die zei dat de overheid een belasting van 20% op de inkomsten van crypto kan gaan heffen.

Het nieuws van het voorgestelde tarief volgt op berichten eerder deze maand. Zuid-Korea gaat een belastingregime opstellen voor de winst uit de crypto valuta handel.

De overheid gaat de verkregen winsten uit de crypto handel categoriseren als “andere inkomsten”. Daarom gaat de winst uit de handel van crypto valuta dus niet gezien worden als kapitaalwinsten. De categorie ‘andere inkomsten’ omvat onder andere winsten uit loterijen en andere prijzen.

Een duidelijke regeling voor crypto valuta belasting is momenteel hard nodig in Zuid-Korea. Dit werd eind december duidelijk toen de grote lokale crypto valuta exchange Bithumb aankondigde dat het een administratieve rechtszaak overwoog. De rechtszaak ging over een belastingrekening van $68,9 miljoen die geen juridische grondslag zou hebben. Meerdere rapporten tonen aan dat het bedrijf besloten heeft de belastingdienst voor de rechter te brengen.

De crypto valuta regelgeving heeft in Zuid-Korea echter al belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt. Al in 2017 is het eerste belastingbeleid voor crypto geïntroduceerd. Park Yong-jin, een lid van de Nationale Beleidscommissie van de Democratische Partij, introduceerde destijds dit crypto beleid.

In 2019 heeft de nationale beleidscommissie van de Nationale Assemblee een wetsontwerp goed gekeurd. Deze wet zou meer legitimiteit geven aan digitale activa door deze aan meer overheidstoezicht te onderwerpen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top