Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Zuid-Koreaans pensioenfonds gaat investeren in Bitcoin ETF

Het openbare pensioenfonds van Zuid-Korea, de Korean Teachers’ Credit Union (KTCU), is van plan te investeren in Bitcoin ETF producten na overleg met binnenlandse vermogensbeheerders, aldus een directeur.


Pensioenfonds wil in crypto investeren

KTCU is een van de grootste institutionele beleggers in Zuid-Korea. Het overweegt in de eerste helft van 2022 te investeren in een pure Bitcoin ETF of Bitcoin gekoppelde ETF’s. Zo meldde het lokale persbureau The Korea Economic Daily maandag.

Volgens het rapport overweegt KTCU te investeren in verschillende Bitcoin ETF producten. Een van deze producten is die van de Zuid-Koreaanse vermogensbeheerder Mirae Asset Global Investments. Het bedrijf lanceerde in april 2021 twee ETF’s die de waarde van Bitcoin futures volgen via zijn Canadese dochteronderneming Horizons ETF’s.

“Aangezien er enkele goed gemaakte ETF-producten zijn die zijn gekoppeld aan crypto valuta door vermogensbeheerders, zoals Mirae Asset Global Investments uit Korea, zijn we van plan om in de ETF producten te investeren. Dit doen we na overleg met binnenlandse vermogensbeheerders.” Aldus een directeur van KTCU.

De functionaris noemde ook mogelijke investeringen in een Bitcoin ETF door de dochteronderneming van Mirae Asset. Deze vroeg in juli een Bitcoin ETF aan bij de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten.

Volgens het rapport is KTCU de op een na grootste institutionele belegger in Zuid-Korea. Het bedrijf heeft $40,2 miljard aan beheerd vermogen. Het pensioenfonds heeft 40% van zijn beleggingen in alternatieve assets, 10% in binnenlandse en 9% in internationale aandelen gestopt. KTCU moet de omvang en andere details van zijn potentiële Bitcoin ETF investering nog bepalen.

Het nieuws komt terwijl er steeds meer pensioenfondesn geïnteresseerd raken in crypto zoals Bitcoin. Vorige week kocht het Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund $25 miljoen in Bitcoin en Ethereum. Canada’s Ontario Teachers’ Pension Plan Board nam deel aan een financieringsronde van $420 miljoen voor de grote crypto exchange, FTX, zo kondigde het bedrijf op 21 oktober aan.

Bitcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten