Regulatie Nieuws

Zuid-Koreaanse autoriteiten reizen af naar Servië om Do Kwon te zoeken

De jacht op de controversiële oprichter van het in mei 2022 geïmplodeerde Terra-ecosysteem is op dit moment in volle gang. Volgens de meest recente informatie zit Do Kwon ondergedoken in Servië en zijn de Zuid-Koreaanse autoriteiten daar een zoektocht naar hem gestart. Twee overheidsofficials zijn in Servië naar Do Kwon op zoek.

De geruchten zijn waar

Volgens een rapportage van 7 februari van Bloomberg zijn de geruchten over de Zuid-Koreaanse overheidsofficials in Servië correct. Er zitten nu tenminste twee Zuid-Koreanen in Servië om Do Kwon daar op te pakken. Met het omvallen van het Terra van Do Kwon ging er voor ruim 45 miljard dollar aan vermogen in rook op. Vele mensen verloren al hun spaargeld als gevolg van de oplichtingspraktijken van Do Kwon.

Niet alleen investeerders in Terra, want vanwege het omvallen van het project is de gehele markt onder druk komen te staan. De volledige schade is wat dat betreft nog een stuk groter dan de 45 miljoen die met het imploderen van Terra in rook opging.

Het Zuid-Koreaanse mediaplatform Chosun Media wist op 11 december te bevestigen dat Do Kwon ondergedoken zit in Servië. Op dit moment is er geen uitleveringsverdrag tussen de twee landen, wat de keuze voor Servië ook logisch maakt vanuit het oogpunt van Do Kwon. Zuid-Korea heeft inmiddels wel zijn paspoort ongeldig verklaard, wat toekomstige trips heel lastig maakt voor Do Kwon.

Arrestatiebevel

Er is al op 14 september 2022 een arrestatiebevel uitgegaan voor Do Kwon. Sindsdien is de gevallen ondernemer al op de vlucht voor de Zuid-Koreaanse autoriteiten. Waar hij in de beginfase veel op Twitter te vinden was, bleef het tot voor kort twee maanden stil rondom Do Kwon. Daarna reageerde hij plotseling op een agressief bericht dat zijn kant op kwam.

“Ik heb geen geld gestolen en heb nooit ‘geheime ‘verstop-plekken’ gehad,” aldus een Do Kwon die in principe alles ontkent. Tot op de dag van vandaag is dit de manier waarop Do Kwon overal op reageert. Hij ontkent dat hij fout zat en doet net alsof zijn neus bloedt.

Regulatie nieuws

Deep-dive: De instorting van banken en de gevolgen voor crypto
Deep Dive: Was er fraude in het spel bij het faillissement van Celsius?
Sam Bankman-Fried stelt herzien borgtochtpakket ‘tegen volgende week’ voor
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?