Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Zuid-Koreaanse belastingdienst legt Terra een boete op van €74 miljoen voor belastingontduiking

Terra en zijn oprichter Do Kwon krijgen steeds meer juridische problemen na de ineenstorting van het Terra-project. Eerder kwam al naar buiten dat het congres een onderzoek doet naar het bedrijf. Daar komt nu bij dat de belastingdienst van het land het bedrijf naar verluidt een boete van €74 miljoen zal leggen voor belastingontduiking.

Meer juridische problemen voor Terra

Volgens een rapport gepubliceerd in Naver News, heeft de nationale belastingdienst van Zuid-Korea Terraform Labs en zijn mede-oprichter Do Kwon een boete van 100 miljard won (€74 miljoen) opgelegd voor belastingontduiking.

Het rapport beschreef dat de Kwon sinds december vorig jaar niet tevreden was met de crypto-belasting in het land en probeerde de binnenlandse activiteiten van Terra te liquideren net voordat de beruchte LUNA-crash begon.

Terraform Labs kwam naar verluidt voor het eerst in beeld bij de belastingdienst in juni vorig jaar. Dit op verdenking van het ontduiken van vennootschaps- en inkomstenbelasting. Uit het onderzoek naar Terraform Labs en zijn verschillende dochterondernemingen bleek dat het bedrijf zowel op de Maagdeneilanden als in Singapore was geregistreerd.

Hoewel beide dochterondernemingen in het buitenland waren geregistreerd, vonden alle besluiten plaats vanuit Zuid-Korea. Volgens de Koreaanse wet op de vennootschapsbelasting wordt de plaats van feitelijke leiding voor belastingdoeleinden beschouwd als het geregistreerde land.

De belastingdienst werd gewaarschuwd nadat Terraform Labs Luna-tokens van Terra Singapore naar de Luna Foundation Guard (LFG) had gestuurd om belastingen te vermijden.

Eerder in oktober kregen dochterondernemingen van Terra op de Maagdeneilanden al een boete van 4,66 miljard won (€3,4 miljoen) aan inkomstenbelasting en 44,7 miljard won (€33 miljoen) aan vennootschapsbelasting.

Altcoin nieuws

Dit is waarom de EOS koers omhoog is geschoten Dit is waarom de EOS koers omhoog is geschoten
Do Kwon’s eerste interview sinds de ondergang van Terra Do Kwon’s eerste interview sinds de ondergang van Terra
Ethereum Classic koers stijgt naar hoogste punt in 4 maanden tijd Ethereum Classic koers stijgt naar hoogste punt in 4 maanden tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten