Zuid korea
Altcoin

Zuid-Koreaanse belastingdienst legt Terra een boete op van €74 miljoen voor belastingontduiking

Terra en zijn oprichter Do Kwon krijgen steeds meer juridische problemen na de ineenstorting van het Terra-project. Eerder kwam al naar buiten dat het congres een onderzoek doet naar het bedrijf. Daar komt nu bij dat de belastingdienst van het land het bedrijf naar verluidt een boete van €74 miljoen zal leggen voor belastingontduiking.

Meer juridische problemen voor Terra

Volgens een rapport gepubliceerd in Naver News, heeft de nationale belastingdienst van Zuid-Korea Terraform Labs en zijn mede-oprichter Do Kwon een boete van 100 miljard won (€74 miljoen) opgelegd voor belastingontduiking.

Het rapport beschreef dat de Kwon sinds december vorig jaar niet tevreden was met de crypto-belasting in het land en probeerde de binnenlandse activiteiten van Terra te liquideren net voordat de beruchte LUNA-crash begon.

Terraform Labs kwam naar verluidt voor het eerst in beeld bij de belastingdienst in juni vorig jaar. Dit op verdenking van het ontduiken van vennootschaps- en inkomstenbelasting. Uit het onderzoek naar Terraform Labs en zijn verschillende dochterondernemingen bleek dat het bedrijf zowel op de Maagdeneilanden als in Singapore was geregistreerd.

Hoewel beide dochterondernemingen in het buitenland waren geregistreerd, vonden alle besluiten plaats vanuit Zuid-Korea. Volgens de Koreaanse wet op de vennootschapsbelasting wordt de plaats van feitelijke leiding voor belastingdoeleinden beschouwd als het geregistreerde land.

De belastingdienst werd gewaarschuwd nadat Terraform Labs Luna-tokens van Terra Singapore naar de Luna Foundation Guard (LFG) had gestuurd om belastingen te vermijden.

Eerder in oktober kregen dochterondernemingen van Terra op de Maagdeneilanden al een boete van 4,66 miljard won (€3,4 miljoen) aan inkomstenbelasting en 44,7 miljard won (€33 miljoen) aan vennootschapsbelasting.

Altcoin nieuws

CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Glassnode oprichters: Altcoins klaar voor stijging van 350%
Kritieke beveiligingsfout in het Cosmos blockchain systeem tijdig opgelost
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen