Zuid-Koreaanse game-ontwikkelaar bouwt eigen blockchain voor iedere game


Planetarium, een Zuid-Koreaanse startup in de game-ontwikkeling, is van plan om later deze maand een nieuw gedecentraliseerde game te lanceren. De game, Nine Chronicles, is een role-playing game die zijn storyboard en data bewaard op een eigen blockchain.


Libplanet

De game is ontwikkeld met de game-autorisatietool Libplanet. Deze wordt later dit jaar nog officieel vrijgegeven als open-source platform. De tool maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om zijn games te gebruiken en blockchains voor de games te maken.

Met de tool maakt Planetarium het mogelijk voor een game om te draaien op een compleet onafhankelijk ecosysteem. Het gevolg hiervan is dat wanneer er bijvoorbeeld 15 games in dat ecosysteem bestaan, er ook 15 verschillende blockchain-platforms moeten worden aangeboden voor iedere game.

Game-changing beslissingen moeten worden bepaald aan de hand van de behoeftes van de game of de community hierachter, en niet door het platform. Het spel moet worden gemaakt zonder beperkingen. Met dat idee heeft Planetarium hun tool ontwikkeld.


Eigen games

Door deze tool hoopt Planetarium dat hun toekomstige gebruikers hun eigen versies van games zullen maken. Een voorbeeld hiervan is de welbekende online MOBA, League of Legends. Deze game begon eerder als mod op de game Warcraft III, die later uitgroeide tot eigen volwaardige game. Het bedrijft hoop dat de tool zo’n dergelijke nieuwe game kan ondersteunen.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken