zuid-korea
Nieuws

Zuid-Koreaanse overheid biedt ondersteuning voor blockchain-startups om groei te bevorderen

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Wetenschap en Informatie-communicatie-technologie heeft extra steun voor blockchain-startups toegezegd. Hiermee willen ze de groei van blockchain-technologie verder te bevorderen.

Bijeenkomst

In een bijeenkomst die werd georganiseerd door de tweede minister van wetenschap en ICT in Zuid-Korea stonden blockchain-projecten centraal.  Veel van deze projecten zijn door de overheid geïnitieerd met de bedoeling om de blockchain-markt sterker te maken. Deelnemers aan deze projecten evalueerden vervolgens hun ervaringen bij de inzet van blockchain-technologie bij onder andere veeteelt en vastgoedtransacties.

Gebaseerd op de cloud

Volgens blockchain-startups uit het land is het van noodzaak om de blockchain-omgeving te baseren op de cloud, maar ook om ondersteuning te bieden voor onderzoek en ontwikkelingen in de privésector. Hiernaast moet de blockchain-omgeving een gezonde concurrentiële omgeving creëren voor zowel binnenlandse als buitenlandse ontwikkelaars.

Proactief tegenover de blockchain

De Zuid-Koreaanse regering heeft alle Inital Coin Offerings (ICO’s) verboden. Toch staat het land bekend om zijn erg proactieve benadering van de blockchain-technologieën en zijn ze al volop bezig met het implementeren van deze technologie.