Nieuws

Zuid-Koreaanse overheid leidt meer dan 40 Blockchain Professionals op

Zuid-Korea is begonnen met het geven van een 6 maanden lange training om tweeënveertig geïnteresseerde om te vormen tot  “blockchain-specialisten”, volgens een bericht in lokale media van Zuid-Korea.

Samenwerking

De blockchain-economie in Zuid-Korea is zeer snel groeiend en razend populair. Hierdoor is het noodzakelijk voor de Zuid-Koreaanse overheid om blockchain-specialisten in huis. De training heeft het doel om de beschikbaarheid van bekwame professionals in deze snelgroeiende blockchain-economie in Zuid-Korea te vergroten. Deze cursus is het het resultaat van een samenwerking tussen het ministerie van Technologie en ICT, de Korean Standards Association (KSA) en de in Hong Kong gevestigde blockchain en Internet of Things (IoT), Waltonchain. Na het volgen van deze cursus kunnen de cursisten direct aan de slag, met een baangarantie, nadat ze klaar zijn met de cursus in januari 2019.

Gezond blockchain-ecosysteem

Volgens Waltonchain zal er een één-stop-ondersteuning worden aangeboden voor startende werknemers en bedrijven, maar ook voor het onderwijs voor de professionele training van de werknemers. Waltonchain wil bouwen aan een gezond blockchain-ecosysteem om deze verder in het land te versterken. Dit komt niet allemaal uit het niets vallen. De Zuid-Koreaanse overheid is op het moment bezig met een gigantisch groot investeringsprogramma tot en met 2023. De Zuid-Koreaanse overheid zal in de komende jaren een bedrag van meer dan $4.4 miljard (€3.8 miljard) investeren in de blockchain en relevante technologieën eromheen, zoals kunstmatige intelligentie (AI). Ook jongeren kunnen profiteren van de investeringen van de overheid. Zo loopt er op  het moment een breed gesponsord project om jongeren op te leiden. Volgens ambtenaren is dat nodig om gaten in de opkomende innovatiesector op te vullen en tegelijkertijd de werkloosheid in het land aan te pakken.