Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Zwakke Japanse yen is ‘drama’ voor VS en bullish voor Bitcoin?

Een dalende Japanse yen kan volgens Dante Cook van Swan Bitcoin in een “drama” eindigen voor Amerikaanse staatsobligaties, wat vervolgens weer extreem bullish is voor Bitcoin. Waarom? Omdat investeerders dan naar andere store of value assets zouden vluchten, zo is de claim van Dante Cook.

Problemen voor Japan en Amerika?

“Dit betekent mogelijk een ramp voor Japan en de VS, want Japan is de grootste investeerder in Amerikaanse staatsobligaties. Slechts 4 procent van de forexreserves van Japan zitten in goud, de rest zit vrijwel uitsluitend in Amerikaanse staatsobligaties”, zo legt Dante Cook uit in een aflevering van Bitcoin Daily op 8 mei.

Cook geloof dat tenzij de Amerikaanse overheid ingrijpt met swaplines – een overeenkomst tussen twee centrale banken om valuta’s uit te wisselen – of met een andere vorm van liquiditeit, Japan gedwongen is om zijn Amerikaanse staatsobligaties te verkopen om zijn eigen valuta te steunen.

Hij stelt dat die uitverkoop onzekerheid kan creëren in traditionele assets en zou kunnen leiden tot een “enorme muur van liquiditeit” die de markt opgaat en mogelijk richting Bitcoin vloeit, omdat investeerders dan zoeken naar veiligere en alternatieve assets om hun vermogen in te bewaren.

Bitcoin ontvangt volgens Dante Cook al zo’n “golf van liquiditeit” sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 11 januari de Spot Bitcoin ETFs goedkeurde.

“Het geld is kapot”

De huidige staat van de markt zal er volgens Dante Cook toe leiden dat steeds meer mensen de traditionele markten verlaten en zelfs Bitcoin over het hoofd kunnen zien voor nog meer riskante altcoins.

“Omdat het geld kapot is, kiezen meer en meer mensen ervoor om te gokken”, aldus Cook.

Als bewijs hiervoor wijst Cook naar VanEck, een partij die ook een Spot Bitcoin ETF op de markt bracht, maar die achterblijft op de concurrentie. Het antwoord van VanEck op die tegenvallende prestaties is het uitbrengen van zijn MarketVector MEMECOIN index.

“Het is nogal schokkend dat een institutionele partij dit soort producten wil aanbieden aan particulieren, maar ergens is het ook weer te verwachten”, waarmee Cook opnieuw wijst naar de onzekerheid in de markten.

In de MEMECOIN index zitten onder andere Dogecoin, Shiba Inu, PEPE, Dogwifhat, FLOKI en BONK.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten