Nieuws

Zwitserse bank gaat klanten Crypto-activa diensten biedenDe Zwitserse bank ‘Julius Baer’ wil haar klanten toegang te bieden tot digitale activadiensten.


Samenwerking met crypto-startup

Om dit mogelijk te maken is de bank een samenwerking aangegaan met de cryptocurrency-startup Seba. Seba is momenteel in afwachting van een bankvergunning van de Zwitserse toezichthouder. De Zwitserse bank zal in samenwerking met de crypto-startup oplossingen voor digitale opslag, transactie en investering gaan aanbieden.

Hiernaast is de bank aandeelhouder van de startup. Alhoewel dit een minderheidsaandeelhouder is, hebben zij wel, met mate, invloed op de beleidsvoering van het bedrijf.


Duurzame activaklasse

Volgens de crypto-startup is digitale aciva een legitieme en duurzame activaklasse. Zij zijn ervan overtuigd dat dit dan ook een duurzame belegging zal gaan worden in de toekomst.Bank met betrekking tot cryptocurrency

Seba Crypto heeft als doel om een bank te worden die diensten met betrekking tot cryptocurrency aanbiedt. Dit idee weten zij goed over te brengen, want zo wist het bedrijf hier eind september van 2018 een bedrag van 100 miljoen Zwitserse frank (ongeveer €88 miljoen) voor op te halen.


Meerdere miljoenen

De bank heeft momenteel meerdere miljoenen onder zijn beheer. Naar verluidt heeft het bedrijf in 2018 een bedrag van 382.1 miljard Zwitserse frank (ongeveer €340 miljard) aan vermogen onder beheer had.