ethereum
Ethereum

Zwitserse SEBA Bank wendt zich tot Ethereum Staking

In een poging om aan de groeiende vraag van institutionele beleggers te voldoen, wendt de Zwitserse bank ‘SEBA’ zich tot Ethereum-staking voorafgaand aan de Merge.

Staked Ethereum

De SEBA bank, een crypto-vriendelijke bank in het Zwitserse plaatsje Zug, heeft aangekondigd Ethereum staking mogelijk te maken voor haar institutionele beleggers.

De stap komt naarmate de groeiende vraag van instellingen om opbrengsten van digitale assets te beheren, van staking tot gedecentraliseerde financiering (DeFi). Dit wil het doen door flexibele beloningen en instelbare blokkeringsperioden te bieden na de Merge van Ethereum.

De Merge, die al volgende week wordt verwacht, zal Ethereum overzetten van een proof-of-work (PoW) naar een proof-of-stake (PoS) netwerk. Door deze overgang zal het netwerk naar verwachting 99,95% minder energie verbruiken.

SEBA voegde eraan toe dat het 24 uur zal zorgen voor de staked Ethereum van zijn klanten. Het stakingsprogramma wordt geleverd met een verzekering. Daarnaast vereist het een bepaalde hoeveelheid kapitaal om in de pool te komen.

In 2019 ontving de bank een voorlopige bank- en securities licentie van de Zwitserse toezichthoudende autoriteit voor de financiële markt (FINMA). Deze licentie gaf SEBA de volledige wettelijke bevoegdheid om crypto in haar banksysteem te integreren.

SEBA sluit zich aan bij Ethereum-stakers

Veel bedrijven in de industrie wenden zich tot Ethereum, vooruitlopend op de grootste upgrade van Ethereum tot nu toe. Coinbase lanceerde onlangs Coinbase Wrapped Staked ETH (cbETH). De exchange liet via twitter weten dat de cbETH een utility-token is van “ETH2.

De Ethereum mining pool Ethermine, een van de grootste pools in de industrie, gaat ook stakingsdiensten aanbieden. Hierdoor kunnen gebruikers al vanaf 0,1 ETH staken in een collectieve pool.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?