0xBitcoin-pic-3
Persbericht

0xBitcoin: De trouwe implementatie van ‘Bitcoin’ door de Ethereum-gemeenschap

0xBitcoin is de implementatie van Bitcoin in Solidity en is het eerste gedecentraliseerde ERC20 token voor Ethereum. Het is een open source community project, niet geleid door een officieel team of bedrijf, en heeft daarom geen ICO kapitaal of andere grote hoeveelheden valuta/kapitaal die een gecentraliseerd token project zou hebben. 0xBitcoin gelooft als gemeenschap dat decentralisatie de ware smaak van de blockchain is en dat is de architectuur die zorgt voor open en transparant vertrouwen voor gebruikers. 0xBitcoin gelooft ook dat Ethereum en ERC20 tokens een belangrijk segment zijn van de toekomst van blockchain technologie.

0xBitcoin is ontworpen om te worden gebruikt als een gedecentraliseerd ‘bitcoin-achtig’ token binnen het Ethereum-ecosysteem en daarbuiten. Het vermijdt problemen met betrekking tot centralisatie en veiligheid omdat het wordt aangedreven door het Ethereum Netwerk en door wereldwijd gedistribueerde anonieme miners. Omdat het een standaardprotocol (ERC20) volgt, wordt het opgeslagen in een traditionele Ethereum-portemonnee en wordt het overgedragen met standaardsoftware die EIP20/ERC20-tokens ondersteunt. Aangezien elk 0xBitcoin-token op een volledig gedecentraliseerde manier is gemijnd, is er geen centrale instantie of centrale organisatie die enig aspect van 0xBitcoin controleert of afdwingt. De gemeenschap bezit en exploiteert het token in een vlakke structuur en elk individu heeft dezelfde macht over het smart contract als elk ander individu. Dit is opzettelijk om hetzelfde model van Bitcoin te volgen en 0xBitcoin als een commodity te vestigen.

Een van de meest effectieve neveneffecten van Satoshi Nakamoto’s wens om het oorspronkelijke Bitcoin-netwerk te beveiligen met Proof of Work hash mining was het koppelen en bootstrappen van de munt aan rekenkracht, waardoor de jurisdictie van de gecentraliseerde actor wegviel. Door de verantwoordelijkheid van het werk terug te leggen bij individuele miners, zouden overheidsorganisaties geen jurisdictie, en zelfs zichtbaarheid, hebben over gemijnde 0xBitcoin. Overheidstoezicht wordt verwijderd uit een vergelijking waarbij mijnwerkers economische inspanning leveren in directe ruil voor een cryptografisch goed. Dit vergemakkelijkt relatief gedecentraliseerde distributie en maakt alle betrokken partijen tot belanghebbenden. 0xBitcoin is een eerste token in zijn soort dat het mogelijk maakt projecten te financieren, niet door gecentraliseerde, directe conversie, maar door gedecentraliseerde computerkracht.


Huidige en voorgestelde gebruikssituaties

Als een implementatie van de originele Bitcoin-software als een Ethereum Smart Contract, combineert 0xBitcoin (of 0xBTC) voordelen van zowel Bitcoin als Ethereum. Het is gedecentraliseerd, zonder toestemming, gemijnd en schaars net als Bitcoin, wat betekent dat het alle gebruiksmogelijkheden en eigenschappen van Bitcoin deelt als een transparante en permanente digitale registratie van waarde. Echter, boven Bitcoin, heeft 0xBitcoin de snelheid en schaalbaarheid van het Ethereum netwerk en is compatibel met alle ERC20 token diensten. Dit betekent dat het kan worden opgeslagen in elke Ethereum-portemonnee, net zo veilig is als Ethereum, en kan fungeren als ‘de bitcoin’ voor het Ethereum-ecosysteem. Dit is belangrijk omdat Bitcoin niet in staat is om te communiceren of te communiceren met het Ethereum smart contract ecosysteem. Met 0xBitcoin is het Ethereum-netwerk nu effectief geüpgraded met de mogelijkheid om te communiceren met een grondstof die dezelfde eigenschappen heeft als Bitcoin. Nu kunnen alle Ethereum smart contracts bitcoin-achtige tokens zonder toestemming bezitten, overdragen en verhandelen en kunnen dit doen op basis van onveranderlijke regels die zijn opgesteld met behulp van hun eigen computercode.

De grondstof Ether wordt binnen het Ethereum-netwerk voor tal van doeleinden gebruikt. De uiteindelijke bruikbaarheid van Ether als een gedecentraliseerde opslagplaats van waarde is onbekend. Dit komt omdat Ether is ontworpen als een medium om het Ethereum-netwerk te beveiligen en niet alleen als een vorm van ‘bitcoin’ voor Ethereum. Als bijvoorbeeld Proof of Stake wordt geïmplementeerd voor Ethereum, zal Ether niet langer worden gemined met behulp van Proof of Work. Hierdoor zal 0xBitcoin waarschijnlijk overblijven als het enige gemijnde goed op Ethereum. Op deze en andere manieren kan Ether zodanig worden getransformeerd dat het het beste is voor het beveiligen van het netwerk en niet als een goed ruilmiddel. Deze boodschap is al in 2017 geïmpliceerd door het Ethereum ontwikkelingsteam. 0xBitcoin is van plan om een rol te helpen vervullen die Ether momenteel speelt in het Ethereum netwerk. 0xBitcoin is van plan om het primaire medium van uitwisseling en opslag van waarde voor het Ethereum-netwerk te worden. Hierdoor kan Ether zijn oorspronkelijk bedoelde functie vervullen om het netwerk op schaal te beveiligen en om de levensader van het Ethereum-netwerk te zijn.


De gedecentraliseerde token

Aangezien 0xBitcoin net als Bitcoin wordt gemined, gedraagt het zich als een commodity. De moeilijkheidsgraad van het ‘delven’ van dit goed past zich automatisch aan aan de totale computerkracht die gebruikt wordt om het te delven. De huidige staat van de Ethereum ICO-markt met zijn aantoonbare mislukkingspercentage maakt investeerders kwetsbaar voor het houden van pseudo-waarde die alleen wordt ondersteund door speculatie. 0xBitcoin verzacht dit probleem door het Ethereum-netwerk te voorzien van een gedecentraliseerde bitcoin-achtige activa die in staat is om de rol van een veelheid van gecentraliseerde tokens te vervullen in een meer onkwetsbaar en vertrouwenloos formaat.

Dit krachtige mechanisme bevrijdt individuen van het gebruik van een derde partij uitwisseling, vatbaar voor veiligheidslekken en portemonnee compromittering, en derde partij escrows. De beweging weg van centralisatie is een kernprincipe van wat Satoshi Nakamoto oorspronkelijk bedoelde met de klassieke Bitcoin (Nakamoto, 2009). 0xBitcoin heeft de faciliteiten om het Ethereum-ecosysteem open, verantwoordelijk, zonder vertrouwen en gedecentraliseerd te houden bij elke stap in het waardeoverdrachtsproces. In tegenstelling tot Bitcoin kan 0xBitcoin samenwerken met gedecentraliseerde uitwisselingen zoals Uniswap op Ethereum Mainnet en Sushiswap op Polygon Sidechain, omdat het compatibel is met Ethereum smart contracts. Dit betekent dat terwijl Bitcoin alleen kan worden verhandeld met gecentraliseerde middelen, 0xBitcoin zonder toestemming kan worden verhandeld binnen onveranderlijke permanente slimme contracten die niet kunnen worden gecensureerd of beperkt door centrale entiteiten. Dit is een ander duidelijk voordeel en is dichter bij het vervullen van Satoshi’s volledige visie.

Sinds februari 2020 zag 0xBitcoin zijn prijs stijgen tot 525%, terwijl ook gestaag meer 0xBitcoin houders en miners interesse toonden in de munt.

Voor meer informatie over het spannende 0xBitcoin-project, bezoek: https://0xbitcoin.org/