1.400.000 XRP gestolen via nep Chrome-extensie

Ledger-gebruikers, pas op. Er zijn op het moment een aantal oplichters die back-up seeds te pakken willen krijgen. Als je een advertentie op een Google-zoekopdracht voor een Ledger Live Chrome-extensie ziet, vermijd deze dan. Volgens het forensisch onderzoek van xrplorer is tot nu toe al ongeveer 1,4 miljoen XRP-tokens gestolen.


XRP-gebruikers worden het hardst geraakt door nep-extensie

Gisteren publiceerde xrplorer forensics een waarschuwende tweet waarin hun volgers werd verteld dat er de afgelopen maand meer dan 200.000 XRP was gestolen. Dit komt door nep-‘Ledger Live’-Chrome-extensies die de back-upzinnen van de slachtoffers stelen om hun cryptocurrency in handen te krijgen. De tweet luidde als volgt:

De XRP forensic explorer had alleen gegevens met betrekking tot XRP. Hij waarschuwde echter dat alle cryptocurrencies in gevaar waren en zei:

We hebben geen cijfers van andere valuta. Download NOOIT tools voor uw hardwarewallet van andere plaatsen dan rechtstreeks van de leverancier. De schermafbeelding laat een POST-verzoek van een extensie zien.

Alarmerend genoeg plaatste de XRP-tracker een paar uur later een tweede update. De oorspronkelijke cijfers waren bij lange na niet de werkelijke cijfers. Het was in feite dichter bij 1.4M gestolen XRP:

Volgens verdere analyses kon het team vaststellen dat, hoewel het grootste deel van de gestolen XRP nog steeds onaangetast op een rekening stond, er recentelijk tokens waren verkocht op HitBTC. De crypto exchange is op de hoogte gebracht, maar heeft tot nu toe niet officieel gereageerd op het probleem.


Volg altijd beste praktijken online

Deze laatste waarschuwing is niet alleen van toepassing op XRP investeerders of Ledger-gebruikers. Dit is een wake-up call voor iedereen in de community. 

Je hoeft NOOIT op links in mails te klikken om je wallet of exchange account te bereiken. Download nooit een plug-in tenzij je 100% zeker bent van de bron en een bladwijzer maakt voor de officiële pagina, zodat je met vertrouwen kunt handelen.

Er zijn veel hackers en oplichters in de cryptocurrency-gemeenschap die uw geld willen stelen. Maak het hen niet te makkelijk.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken