Bitcoin

$100 miljoen aan shorts geliquideerd toen Bitcoin $11.800 raakte

De Bitcoin prijs steeg naar een dagelijks hoogtepunt van $11.840 om 20:00 uur. Dit is het hoogste niveau sinds 2 september.


Veel short posities zijn geliquideerd

De koers ligt nu slechts 6,47 procent lager dan het hoogste punt in 2020 van ongeveer $12.500. Volgens gegevens die door Bybt zijn verstrekt, is de afgelopen 24 uur meer dan $115 miljoen geliquideerd op de belangrijkste derivatenbeurs. Vooral de short kant was hiervoor verantwoordelijk met meer dan 90 procent.

Het grootste deel van alle liquidaties vond plaats op de Huobi. 27,2 procent van de liquidaties vond hier namelijk plaats. Ook op Binance werd er veel geliquideerd. Deze exchange was verantwoordelijk voor 24,51%.

De stijging van vandaag heeft ervoor gezorgd dat de prijs weer volledig is hersteld nadat het gedoe met de crypto exchange OKEx voor ene koersdaling zorgde.

Sinds begin oktober heeft Bitcoin een ongekende veerkracht getoond tegen negatief nieuws. De Amerikaanse dollarindex (DXY) die met 0,45 procent daalt, lijkt de meest voor de hand liggende reden achter de meest recente heropleving van Bitcoin, gezien de prominente omgekeerde correlatie tussen de twee activa.

Het valt nog te bezien of Bitcoin in staat zal zijn om voet aan de grond te krijgen boven het $ 11.700-niveau nadat het vorige week werd afgewezen.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins