Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

$100 miljoen aan shorts geliquideerd toen Bitcoin $11.800 raakte

De Bitcoin prijs steeg naar een dagelijks hoogtepunt van $11.840 om 20:00 uur. Dit is het hoogste niveau sinds 2 september.


Veel short posities zijn geliquideerd

De koers ligt nu slechts 6,47 procent lager dan het hoogste punt in 2020 van ongeveer $12.500. Volgens gegevens die door Bybt zijn verstrekt, is de afgelopen 24 uur meer dan $115 miljoen geliquideerd op de belangrijkste derivatenbeurs. Vooral de short kant was hiervoor verantwoordelijk met meer dan 90 procent.

Het grootste deel van alle liquidaties vond plaats op de Huobi. 27,2 procent van de liquidaties vond hier namelijk plaats. Ook op Binance werd er veel geliquideerd. Deze exchange was verantwoordelijk voor 24,51%.

De stijging van vandaag heeft ervoor gezorgd dat de prijs weer volledig is hersteld nadat het gedoe met de crypto exchange OKEx voor ene koersdaling zorgde.

Sinds begin oktober heeft Bitcoin een ongekende veerkracht getoond tegen negatief nieuws. De Amerikaanse dollarindex (DXY) die met 0,45 procent daalt, lijkt de meest voor de hand liggende reden achter de meest recente heropleving van Bitcoin, gezien de prominente omgekeerde correlatie tussen de twee activa.

Het valt nog te bezien of Bitcoin in staat zal zijn om voet aan de grond te krijgen boven het $ 11.700-niveau nadat het vorige week werd afgewezen.

Bitcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten