Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Dit moet je deze week weten over de Bitcoin prijs

De moeilijkheidsgraad en hash rate van de Bitcoin zijn hoger dan ooit nu de markten zich voorbereiden op de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen.


De Amerikaanse verkiezingen

De Bitcoin begint de nieuwe week met een kleine prijsstijging terwijl de markten zich verplaatsen naar de verkiezingen van 2020 in de Verenigde Staten. We bekijken vandaag de belangrijkste factoren die de Bitcoin koers deze week kunnen beïnvloeden.

Amerika staat deze week in het middelpunt als het gaat om de aandelenmarkten. De verkiezingen van 3 november bepalen de sfeer naarmate het duidelijker wordt welke groep het Witte Huis gaat beheersen.

Analisten hebben gewaarschuwd dat een overwinning van de Democraten de dollar kan aantasten. De vooruitzichten op de lange termijn zijn namelijk al wankel. De herverkiezing van Donald Trump zou echter niet voldoende zijn om de dollar uit gevaar te houden, zo zei Goldman Sachs vorige week.

De onzekerheid rondom de verkiezingen zou er daarom wel eens voor kunnen zorgen dan safe-haven assets zoals goud en Bitcoin dit jaar flinke winsten zullen gaan boeken.


Gaat Amerika weer geld printen?

De sterkte van de dollar blijft ook een punt van aandacht voor de Bitcoin investeerders dankzij de omgekeerde correlatie tussen de Bitcoin prijs en de Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY). Ondanks dat deze correlatie de afgelopen weken minder duidelijk werd, kan een plotselinge verzwakking van de Amerikaanse dollar mogelijk positief uitpakken voor de Bitcoin.

Naast de verkiezingen zijn de nieuwe stimulansgelden ook een belangrijk onderwerp. Er zijn namelijk geruchten dat er een nieuwe overeenkomst is gesloten.

Mocht dit kloppen, dan gaan er triljoenen dollars aan liquiditeit toegevoegd worden aan de snelgroeiende Amerikaanse schuldenstapel. Dit geld zal aan Amerikaanse inwoners gegeven door bijvoorbeeld een stimulans cheque. Ook dit zou positief zijn voor de Bitcoin prijs.


Europa wil meer interventie

In Europa draait het om de reactie van de Europese Centrale Bank op het Coronavirus.

De president van de ECB, Christine Lagarde, zei maandag tegen de Franse krant Le Monde dat er genoeg financiële instrumenten overblijven om de eurozone indien nodig te ondersteunen. Bovendien zou het herstelfonds van $878 miljard van de ECB een permanent kenmerk moeten worden.

Het Coronavirus stimuleringsprogramma van de bank bedroeg €1,5 biljoen aan aankopen van activa. Lagarde zei het volgend:

“De mogelijkheden in onze toolbox zijn niet op. Als er meer moet worden gedaan, zullen we meer doen. Toen ik mijn functie opnam, kreeg ik te horen dat ik niets meer te doen had, dat alles was gedaan. Maar dat was duidelijk niet het geval! “

De instabiliteit in de eurozone wordt versterkt door de Brexit. De Brexit stevent steeds meer af op een ‘no deal’ vertrek van het Verenigd Koninkrijk. Toen premier Boris Johnson vorige week de waarschijnlijke uitkomst van het proces aankondigde, reageerden de markten echter nauwelijks op het nieuws.


Bitcoin fundamentals bereiken nieuwe records

De Bitcoin prijs beweegt zich in een krappe zone en ziet weinig volatiliteit. Desondanks blijven er deze maand op technisch niveau tekenen van kracht te zien. De moeilijkheidsgraad, die een schatting geeft van de concurrentie tussen miners en netwerkbeveiliging, bevindt zich nu op het hoogste niveau ooit.

Tegelijkertijd klom de hash rate op maandag ook naar een nieuw hoogste gemiddelde aller tijden. Op het moment van publiceren bedroeg de geschatte rekenkracht voor mining 146 exahashes per seconde (EH / s).

Bitcoin hash rate bereikt hoogtepunt – Bron: Blockchain.com

De populaire theorie dat de prijs de hash rate volgt blijft stevig van kracht, aangezien miners meer dan ooit bullish zijn over de Bitcoin als een investering op de lange termijn.

Door de bovengenoemde factoren verwachten steeds meer analisten dat de Bitcoin prijs spoedig uit zijn consolidatie patroon zal breken. De verwachting is dat de kans 75% is dat de prijs zal stijgen. Als dit inderdaad gebeurd dan zal de $12.000 – $12.500 snel weer getest gaan worden.

 

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten