Bitcoin,

$10k limiet voor burgers in Argentinië, koop Bitcoin

Argentinië heeft kapitaalcontroles ingevoerd, waardoor de vrijheid van burgers&bedrijven om vreemde valuta te kopen wordt beperkt, is crypto de oplossing?


Argentijse peso

Zoals Bloomberg op 1 september rapporteerde, nam de steeds moeilijker wordende Zuid-Amerikaanse natie deze beslissing, omdat de Argentijnse peso (ARS) overweldigende verliezen lijdt ten opzichte van grote valuta’s zoals de Amerikaanse dollar.


Argentinië legt $ 10K limiet op dollar toegang

Argentinië heeft de laatste tijd affiniteit getoond met Bitcoin (BTC), waarbij handelsvolumes versnelden naarmate de onzekerheid over de economie groeide. Vorige maand verscheen er een premie op de cryptocurrency-exchanges van het land.

Nu is de toegang tot harde valuta beperkt tot slechts $ 10.000 voor personen die ARS op de markt willen brengen, ondanks de wisselkoers die sinds 2 augustus in USD met 34% daalt.

De vraag naar Bitcoin, een grensoverschrijdend activum dat onmogelijk te beheersen is, zou daarom verder moeten toenemen, vermoeden mensen.

“Koop Bitcoin,” tweet cryptocurrency-gerichte advocaat Preston Byrne naar aanleiding van het nieuws.


Venezuela vs Argentinië

Volumegegevens lieten zien dat Argentijnen meer handelden in ARS op P2P crypto-uitwisseling Localbitcoins vorige week, een trend die zich kan voortzetten als die de omstandigheden van het omstreden Venezuela

De economische ellende van Argentinië komt misschien niet overeen met die van Venezuela, maar de voorstanders van Bitcoin leken de crisis maanden van tevoren te volgen.

Miljardairbelegger Tim Draper heeft eerder dit jaar zelfs een ontmoeting met de president van het land gehad om te wedden dat Bitcoin beter presteerde dan ARS.

Als Draper zou winnen, eiste hij dat Argentinië de peso helemaal schuwde en Bitcoin als zijn nieuwe officiële staatsvaluta aannam.

“Dat zou een perfecte beslissing zijn, want er is een gebrek aan vertrouwen in deze munt,” zei hij naar verluidt ten tijde van de vergadering in maart.

 

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving