Bitcoin,, Trending

Bitcoin-handel bereikt nieuw record in Venezuela

De handel in Bitcoin (BTC) heeft een enorm record verbroken in Venezuela, terwijl de hyperinflatie in het land zich blijft voordoen.


Monitoring gegevens

Uit de monitoring-gegevens vanuit Coin Dance, die de handelsvolumes op Peer-to-peer (p2p) cryptocurrency-exchanges. Uit deze gegevens blijkt nu dat er in de afgelopen week meer is verhandeld in BTC in Venezuela dan ooit eerder.

Volgens de gegevens afkomstig vanuit Coin Dance blijkt dat er in een periode van 7 dagen (24-31 augustus) voor 114 miljard aan soevereinse bolivars (VES) is verhandeld gedurende deze periode.

Hiermee is het ‘oude’ record van 77 miljard enorm hard verbroken. Wanneer dit wordt omgerekend naar aantal Bitcoins, is dit een stijging van 465 Bitcoins binnen één dag (24 uur) naar 533 BTC binnen één dag.


Controversiële nationale munteenheid

Een grote reden van deze enorme stijging is de zwakte in de Venezolaanse valuta. De inflatie van deze controversiële nationale munteenheid is zelfs zo enorm dat de inwoners liever overstappen op een stabielere munteenheid.

Alhoewel de nationale digitale munt de Petro nog steeds wordt gepushed door de overheid, is het vertrouwen hierin nog steeds laag. Toch wordt de munt nog flink bijgewerkt; afgelopen week werd een overmakingssysteem voor de Petro gelanceerd. Of dit echter voldoende zal zijn voor de inwoners is nog de vraag.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins