Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

1,1 miljoen BTC door Whale Alert geïdentificeerd als voorraad Satoshi

Volgens nieuwe data van Whale Alert blijkt geschat wordt dat de anonieme maker van Bitcoin (BTC) circa 1.125.150 BTC gemined heeft. Dit aantal munten komt neer op ongeveer $11 miljard.


Onderzoek naar Satoshi

Naar verluidt heeft Satoshi Nakamoto, de anonieme maker van Bitcoin, dezelfde mining-setup gebruikt van zijn start tot medio mei 2010. Dat Whale Alert nu pas met deze data naar buiten komt is omdat de bot zijn bevindingen nu baseert op de extra nonce-techniek. Deze techniek is ontwikkeld door Sergio Demian Lerner en komt uit 2013. Eerder werd verwacht dat de voorraad van Satoshi zo’n 1 miljoen munten waren.

Na onderzoek gedaan te hebben, konden onderzoekers nog een reeks van nonce-patronen herkennen, die specifiek gekoppeld konden worden aan Satoshi. Hierdoor kon er een beter beeld worden gevormd van het totaal aantal binnengehaalde Bitcoins door de anonieme maker.

Volgens deze methode, heeft Satoshi naar verluidt ruim 22.500 van de eerste 54.300 blokken opgelost. Naar verluidt deed Satoshi dit om het netwerk in eerste instantie te blijven beschermen tegen 51%-aanvallen.

Ook BitMEX heeft eerder een onderzoek gedaan naar de hoeveelheid munten van de maker van Bitcoin. Zij deden dit in 2018 en kwamen op een aantal van 700.000 Bitcoins uit. Dit aantal ligt dus naar verwachting nu nog hoger.


Wie is Satoshi Nakamoto?

Vrijwel niemand weet wie Satoshi Nakamoto is. Het kan een persoon zijn, maar ook een groep personen die onder één naam hun taken uitvoerden.

Toch werd in mei bekend dat John McAfee, bekend van het gelijknamige anti-virusprogramma (McAfee), te weten wie Satoshi is. Dit zei McAfee in een discussie die werd gestart op een conferentie. McAfee gaf in dezelfde discussie toe dat hij dacht dat het COVID-19-virus een samenzwering van de overheid is. Het zou volgens McAfee echter niet moeilijk moeten zijn om erachter te komen wie Satoshi nou echt is.

Wil jij nou meer weten over Satoshi Nakamoto? Newsbit heeft een artikel geschreven specifiek over Satoshi Nakamoto. Klik hier om naar het betreffende artikel te gaan.


Bitcoin nieuws

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto 7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto
Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen” Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen”
Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten? Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten