Bitcoin

John McAfee weet wie Satoshi Nakamoto is

John McAfee vertelde onlangs dat het vrij eenvoudig is om de identiteit van de auteur van de Bitcoin whitepaper te achterhalen.


McAfee weet voor 99% zeker wie Satoshi Nakamoto is

In een interview tijdens de Virtual Blockchain Week beweerde John McAfee dat hij met 99% zekerheid weet wie de echte Satoshi Nakamoto is.

De discussie kwam na een veelbewogen discussie op de conferentie, waarbij McAfee COVID-19 beschreef als samenzwering van de overheid.

McAfee beschreef de overtuiging dat één persoon, die Sathosi heet, de Bitcoin heeft ontworpen als onzin. Daarnaast verklaarde McAfee het volgende

“Het is een team van elf mensen over een periode van vijf jaar die Bitcoin hebben ontworpen.”

Hij vervolgde:

“Hoe ze besloten hebben wie de whitepaper zou schrijven, weet ik niet. Maar iedereen die wil weten wie het is: je weet wie de opties zijn. Je hebt Craig Wright en nog meer mensen. Ik ga niet iedereen noemen, anders kom je erachter wie het is.

McAfee herkent aanwijzingen in Bitcoin whitepaper

McAfee beweert dat taalkundige analyse van de whitepaper, ook wel bekend als stylometrie, alles is wat nodig is om Satoshi’s identiteit te achterhalen. Bovendien beweert McAfee:

“Als je de whitepaper leest, is het volkomen duidelijk dat hij in het Engels geschreven is. Elk woord is Brits Engels en niet Amerikaans Engels”,

Daar voegt hij aan toe:

‘Daarnaast gebruikt slechts vijf procent van de bevolking twee spaties na een punt. In de whitepaper heeft alles na een punt twee spaties. Bovendien is het formaat van het document identiek aan documenten die hij eerder had gepubliceerd.”

‘Als je een programma van tweehonderd dollar koopt en je de whitepaper invoert en de papers invoert die beschikbaar zijn, dan kom je tot de conclusie dat er negenennegentig procent kans dat is dat hij het is.”

McAfee gaat Satoshi niet onthullen

McAfee vertelt dat hij eerder van plan was geweest Satoshi’s identiteit openbaar te maken. Dit was voordat hij en telefoongesprek had met deze persoon. Daarover zei McAfee:

‘Ik heb hem aan de telefoon gesproken, ik zou eigenlijk onthullen wie hij was. Waarom? Omdat al deze onzin gewoon stom is. Mensen verspillen tijd aan niets, ik zou zeggen: ‘luister, het was deze man’.

Hij vervolgde:

‘En weet je wat hij me heeft verteld? Die slimme motherf *, hij zei: ‘Oke, wat als je het mis hebt?’ Hij zei, ‘als je gelijk hebt, dan zal Satoshi vijftig bewakers moeten inhuren en zijn leven moeten veranderen, of anders zal hij sterven. ‘Waarom? Iedereen zal een stukje van hem willen, ook de regeringen die eist dat hij belasting betaalt. ‘Hij zei:’Maar wat als je het mis hebt? Je zult uiteindelijk het leven van een onschuldige man voor altijd vernietigen en waarschijnlijk zijn dood veroorzaken.

McAfee antwoorde daar als volgt op:

‘Op dat moment zei ik’ ik begrijp het, ik zal niet meer zeggen, en je naam zal nooit van mijn lippen komen’.

McAfee sloot af met de woorden, ‘Maar als je het wilt weten, zoek het dan zelf uit, het is gemakkelijk.’

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins