Ripple, XRP
Ripple

12 onafhankelijke entiteiten beloven juridische ondersteuning voor Ripple

Ripple krijgt steeds meer steun van bedrijven en investeerders uit de crypto en financiële wereld in zijn rechtszaak tegen de SEC. Vandaag tweette de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, trots dat het bedrijf nu officieel ondersteuning krijgt van meer dan 12 bedrijven, ontwikkelaars, beurzen en verenigingen.

Volgens de advocaat van Ripple Labs, Stuart Alderoty, stapelen de steunbetuigingen (amicus-briefs) voor Ripple zich op. En dat kan wel eens heel goed nieuws betekenen voor Ripple.

Een amicusbrief is een juridisch document dat wordt ingediend in beroepszaken om de rechtbank te helpen door extra relevante informatie of argumenten te verstrekken. Deze documenten zijn ingediend door amicus curiae, een Latijnse uitdrukking die zich vertaalt naar ‘vriend van de rechtbank’.

De SEC wil de rechtszaak weer uitstellen

Op 3 november diende de SEC een motie in om de termijn voor het indienen van alle brieven te verlengen tot 30 november.

De advocaat van Ripple bespotte de reactie van de SEC en beweerde dat het bureau alleen meer tijd nodig heeft om meer schade toe te brengen aan Ripple en niet omdat ze zich beter willen voorbereiden. Garlinghouse vertelde eerder nog dat hij hoopte op een conclusie in de eerste helft van 2023, maar met het toenemende bewijsmateriaal zou de SEC het langer kunnen uitstellen.

De meest recente amicusbrief werd op 3 november ingediend door Cryptillian Payment Systems, zoals bevestigd door advocaat James K. Filan.

Ook Veri DAO voegde zich op 3 november bij de lijst van Ripple-supporters met zijn eigen amicus-briefing. Het groeiende aantal supporters die al een brief hebben ingediend, zijn onder meer Coinbase, de Chamber of Digital Commerce, de Crypto Council for Innovation, de Blockchain Association, Valhil Capital, I-Remit, Spend The Bits, Tapjets, het Investor Choice Advocates Network (ICAN) en John Deaton namens meer dan 75.000 XRP-investeerders.

De steun van al deze bedrijven en individuen is goed nieuws voor Ripple en dat lijken we terug te zien aan de XRP koers vandaag. De prijs is in de afgelopen 24 uur namelijk met meer dan 9 procent gestegen.

Ripple nieuws

Ripple CEO uit heftige kritiek richting SEC voorzitter Gary Gensler
Crypto analist voorspelt: XRP koers kan naar $17 stijgen
ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen