whale
Ethereum

12 crypto whales kopen voor $574 miljoen aan Ethereum

Ethereum is populair bij een kleine groep whales. Een twaalftal wallets nam in totaal 156.733 Ethereum op van Coinbase. Op het moment van die transacties ging het om ongeveer 574 miljoen dollar aan Ethereum. De transcaties vonden plaats op een gemiddelde Ethereum koers van 3.664 dollar.

Ondanks die gigantische koopwoede van whales blijven de koersprestaties van Ethereum achter.

Nieuwe koersdalingen voor Ethereum?

Volgens de data van het on-chain analyseplatform Spot On Chain, namen 11 van deze 12 wallets ongeveer 13.059 Ethereum op. Eén van de wallets haalde met 13.084 Ethereum iets meer weg bij Coinbase.

In lijn met deze ontwikkeling is er steeds minder Ethereum beschikbaar bij de gecentraliseerde beursplatforms. Sterker nog, op het moment van schrijven gaat het om de laagste hoeveelheid in zeven jaar tijd.

Wat dat betreft mogen we ons wellicht opmaken voor een gigantische koersexplosie van de munt van Vitalik Buterin. Dit is op zichzelf niet voldoende voor een koersexplosie, maar wel een belangrijk stukje fundament voor een parabolische fase in een bullmarkt.

Het is nu ook aftellen geblazen naar de lancering van de Ethereum ETFs in de Verenigde Staten. Na de goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) afgelopen maand is het wachten op de S-1 documenten van de aanvragers.

Zijn die straks ook goedgekeurd? Dan kunnen de Ethereum ETFs de markt op en kan het “feestje” beginnen.

$569 miljoen per maand

De populaire crypto-onderzoeker Bobby Banzai voorspelt maandelijkse instromen van 569 miljoen dollar voor de Ethereum ETFs. Die voorspelling is gebaseerd op de prestaties van internationale ETFs en futures-data van de Chicago Mercantile Exchange.

Dat zou ten opzichte van Bitcoin een behoorlijke tegenvaller zijn. Bitcoin haalt maandelijks enkele miljarden binnen. Ergens is het ook logisch, want Ethereum is nu eenmaal een veel kleinere asset dan Bitcoin.

Ook een maandinstroom van rui 500 miljoen dollar zou al meer dan prima zijn voor een asset als Ethereum.

Ondanks deze positieve ontwikkelingen en het positieve sentiment rondom de munt, is de Ethereum koers behoorlijk gedaald deze week. Vanaf de hoogtepunten van maandag is Ethereum met ongeveer 4% gedaald.

Op het moment van schrijven klokt Ethereum binnen op een koers van 3.535 dollar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Gary Gensler: Ethereum ETF’s zullen waarschijnlijk deze zomer lanceren
MetaMask lanceert stakingservice voor Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken