Web3 Neon
Blockchain

15 nieuwe slimme scam contracten per uur op Web3

De Web3-ruimte ziet een significante hoeveelheid van slimme scam contracten in opkomst. Het blockchain-risicobewakingsbedrijf Solidus Labs heeft hier onderzoek naar gedaan en zegt nu dat ze gemiddeld 15 nieuw geïmplementeerde scam contracten per uur hebben gedetecteerd.

Meerderheid scams blijven onopgemerkt

Het blockchain-bedrijf heeft naar verluid sinds 10 oktober 12 verschillende blockchains gemonitord, waaronder de BNB Chain, Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC). Sindsdien zouden ze 188.525 slimme contracten scams gedetecteerd hebben.

Volgens de Vice-President van regelgevingszaken van Solidus, Kathy Kraninger, maakt de overgrote meerderheid van alle scampraktijken niet het nieuws, waardoor ze praktisch onopgemerkt blijven. Slechts enkele grote scams maken namelijk het nieuws.

BNB trekt momenteel meeste scams aan

Ook word er in het onderzoek licht geworpen op het aantal tokens dat in feite een oplichting is. Uit hun onderzoek blijkt dat ongeveer 12% van alle BEP-20-tokens, de tokenstandaard van de BNB Chain, frauduleuze kenmerken vertoont. De BNB Chain lijkt momenteel de blockchain te zijn met de meeste crypto gerelateerde scams.

Na de BNB Chain is Ethereum momenteel de populairste blockchain voor dergelijke scam, waar ongeveer 8% van de tokens frauduleuze kenmerken vertoont. Geschat wordt dat er Ethereum ter waarde van $910 miljoen in gestolen is met oplichting via gecentraliseerde en gereguleerde exchanges.

Scam Token Smart Contracts

Tevens zei Solidus dat deze zogenaamde ‘Scam Token Smart Contracts’ vastbesloten zijn om zoveel mogelijk geld van investeerders te stelen en passen naast andere misbruikpraktijken waarbij de ontwikkelaar de geïnvesteerde fondsen en symbolische imitaties steelt die bedoeld zijn om mensen te misleiden om te investeren door het nabootsen van populaire cryptocurrencies.

Ze gaven aan dat dit soort contracten automatisch worden geïmplementeerd en gemakkelijk kunnen worden herhaald waarbij oplichters in staat zijn om snel duizenden aanvallen van lage waarde uit te voeren.

Oplichting bij crypto komt steeds vaker voor

Crypto gerelateerde oplichtingspraktijken lijken helaas steeds vaker voor te komen. Het is ook niet het enige waar rekening mee moet worden gehouden, want crypto-hacks komen ook meer voor dan voorheen. Oktober lijkt de grootste maand te worden ooit voor crypto gerelateerde hackactiviteiten.

Door deze ontwikkelingen zou in 2022 de hoeveelheid aan waarde die gestolen wordt in crypto-hacks een record kunnen bereiken. Vooral de DeFi-sector is momenteel populair onder crypto-hackers. Het is niet bekend of deze trend zich de komende jaren blijft aanhouden, maar op korte termijn lijkt er helaas weinig aan gedaan te kunnen worden.

Blockchain nieuws

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Nigeriaanse jongeren aangespoord om actief deel te nemen aan blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren