Ethereum Nieuws

17% van wallets hebben sinds april 80% van alle Ethereum NFT’s opgekocht

Moonstream, het open-source blockchain-analysebedrijf, heeft een nieuw rapport gepubliceerd waaruit is gebleken dat circa 17% van alle Ethereum (ETH)-adressen ruim 80% van alle NFT’s op het Ethereum-netwerk beheert.


7 miljoen NFT-transacties vanaf 1 april

Tussen 1 april en 25 september waren er in totaal ruim 7 miljoen NFT-transacties op de blockchain van Ethereum. De top 16,71% van alle adressen die uitmaken van dit netwerk bezitten naar verluidt 80,98% van de NFT’s. De overige 83,29% van de NFT-bezitters hebben hierdoor slechts een handje vol tokens weten te bemachtigen.

Het is echter benoemingswaardig dat ook marktplaatsen en clearinghouses zoals OpenSea zijn meegenomen als eigenaren van de NFT’s. Ook zijn er geen gegevens meegenomen van Layer 2-netwerken zoals Polygon en ook gecentraliseerde Application Programming Interface’s (API’s) zijn niet meegenomen. Het rapport meldt het volgende:

“Onze scan van deze 1.145.767 blokken leverde overdrachtsactiviteit op voor 7.020.950 tokens van 9.292 NFT-contracten op 727.102 adressen. Deze mints en transfers vormen de kern van de dataset.”


Grote ongelijkheid NFT-eigendom

Alhoewel deze cijfers dus niet geheel volledig zijn, laat het wel een grote ongelijkheid zien op het gebied van NFT-eigendom op het Ethereum-netwerk. Moonstream voerde tevens aan dat de NFT-markt nog steeds open genoeg is voor kleine investeerders om deel te nemen en wees erop dat de meerderheid van de NFT-houders kleine handelaren zijn. Hierover zeiden ze het volgende:

“Wat deze gegevens ons laten zien, is dat de Ethereum (ETH) NFT-markt open is in de zin dat de overgrote meerderheid van de deelnemers kleine kopers zijn die hun aankopen waarschijnlijk handmatig doen. Er zijn weinig toetredingsdrempels voor degenen die op deze markt willen participeren.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten