Dogecoin, doge
Dogecoin

1,8 miljard websites kunnen nu met één druk op de knop Dogecoin accepteren

We zijn inmiddels iets meer dan 14 jaar verder na de lancering van Bitcoin in 2009 en de echte doorbraak van cryptocurrency’s als betaalmiddel moet nog komen. De meeste mensen zien het veelal nog als een investering of spaarmiddel. Voor Dogecoin kan daar nu weleens verandering in komen met de lancering van een nieuwe toepassing.

1,8 miljard websites

In principe is het nu mogelijk voor ongeveer 330.000 hosting-bedrijven en rond de 1,8 miljard websites op de wereld om Dogecoin te integreren als betaalmiddel. Volgens inevitable360, een ontwikkelaar van de Dogecoin Foundation, is het vanaf nu mogelijk om in één simpele stap Dogecoin te accepteren. “2023 wordt een fantastisch jaar”, zo laat hij in het bericht ook nog weten.

Het jaar 2022 was natuurlijk een jaar om snel te vergeten voor de hele industrie. Ook Dogecoin deed het niet goed en had te maken met pittige dalingen. Over een jaar gemeten staat het project ongeveer 50 procent in de min. Als we de grafiek echter op een periode van vijf jaar instellen, dan staat er plotseling een plus voor het project.

Iedereen is enthousiast

Overigens was de ontwikkelaar van de Dogecoin Foundation niet de enige die het nieuws enthousiast deelde. Ook DogeDesigner kon het niet laten om zijn vreugde over de implementatie te delen. Het enige wat er nu nog moet gebeuren is dat bedrijven het ook daadwerkelijk gaan gebruiken en de moeite nemen om dit te integreren. De kans daarop lijkt echter behoorlijk klein, omdat de meeste winkeliers Dogecoin waarschijnlijk niet kennen en hun tijd wel beter te besteden hebben dan aan het implementeren van DOGE-betalingen.

Verder staat de tijdlijn van DogeDesigner helemaal vol met berichten over Elon Musk, waarmee duidelijk is waar de hoop voor het project op gevestigd is. Elon Musk heeft in zijn eentje de macht om Dogecoin naar een hoger niveau te tillen of op het huidige niveau te houden. Het is echter nog maar de vraag of hij er serieus iets mee wil doen.

Dogecoin nieuws

Crypto whales kopen voor miljoenen aan Dogecoin
Crypto analist: ‘Dogecoin kan meer dan 500% stijgen’
Elon Musk: ‘Je kunt in de toekomst een Tesla kopen met Dogecoin’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?