Solana (SOL)
Solana

2.500 mensen per maand werken aan Solana

Het Solana-ecosysteem kent op dit moment meer dan 2.500 actieve ontwikkelaars die hun steentje bijdragen aan de bouw van de technologie; zo blijkt uit recente data van de Solana Foundation. In een rapport van 9 januari claimt de Solana Foundation dat haar netwerk tussen de 2.500 en 3.000 maandelijkse actieve ontwikkelaars had gedurende het jaar.

Aantal actieve ontwikkelaars voor Solana. Bron: Solana Foundation

Electric Capital heeft andere data

De heren en dames van Electric Capital zien echter hele andere data voor Solana. Het Developer Report van Electric Capital laat zien dat Solana vanaf oktober 2023 slechts 946 actieve ontwikkelaars kende.

De all-time high voor deze statistiek werd op 22 december 2022 bereikt met 2.634 stuks.

Developer Report baseert zich op GitHub om deze datapunten te produceren. De data van Electric Capital was echter maar up-to-date tot 1 oktober 2023. Nu is de verwachting dat de data voor Q4 2023 ergens deze week in de lucht komt.

Aan de andere kant stond het maandelijkse aantal ontwikkelaars voor Ethereum op 5.769 op 1 oktober 2023. Daarmee is dit getal met 22 procent gedaald ten opzichte van de piek van 7.433 stuks op 16 juni 2022.

Hoe komt de Solana Foundation aan zijn data?

De grote vraag is nu hoe de Solana Foundation aan zijn data komt. Zij geven immers VEEL betere cijfers af dan Electric Capital en ook de retentie van nieuwe ontwikkelaars zou gigantisch zijn volgens de Foundation.

De onderstaande grafiek toont dat de retentie boven de 50 procent ligt. Wat betekent dat nieuwe ontwikkelaars niet zomaar stoppen als ze iets aan Solana gedaan hebben.

Vooral de maanden van oktober tot december 2023 waren fantastisch voor Solana. Als gevolg van de hype rondom memecoins in zijn ecosysteem schoot de munt met 500 procent omhoog in die periode.

Op het moment van schrijven is Solana ook aan een goede dag bezig. De koers van de munt schoot over de afgelopen 24 uur namelijk met 13 procent omhoog.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC