Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

2 mogelijke Redenen waarom de Bitcoin-prijs is Gecrasht

Gisteren hebben we de Bitcoin-prijs flink onderuit zien gaan. De BTC prijs daalde in een aantal uur tijd met zo’n $500 dollar en verloor daarmee zo’n 8% van haar waarde.

Dat er een grote move aan zat te komen werd al voorspelt door meerdere crypto analisten. Dit omdat de BTC koers al tijden lang binnen een krappe range van $7800 en $8300 dollar verhandelde. Toch hadden veel technisch analisten de drop van gisteren niet aan zien komen.

Mede daarom gaan wij in dit artikel onderzoeken wat de redenen zijn die er mogelijk voor hebben gezorgd dat de Bitcoin prijs gisteren onderuit ging.


Reden 1. De Libra Hoorzitting

Een mogelijke reden die de Bitcoin koers negatief heeft beïnvloed is de Libra hoorzitting. De cryptocurrency wereld wordt, net zoals andere markten, sterk beïnvloed door de media. Gisteren was een dag waar de hele cryptowereld naar uit keek. Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, moest gisteren getuigen voor het Amerikaanse Congres. Het Congres kon vragen stellen over het Libra project, politieke advertenties en de verspreiding van nep nieuws op de website van de social media gigant.

Als we de trend bekijken dan lijkt het erop dat elke keer dat het Amerikaanse congres over cryptocurrencies spreekt de Bitcoin prijs daalt. Ook gisteren was dit weer het geval. Zo presenteerde congreslid Sylvia Garcia gisteren een wetsontwerp waarin wordt voorgesteld dat alle stablecoins als effecten moeten worden gezien. Als deze wet inderdaad van kracht wordt, dan zullen alle stablecoins onder de jurisdictie van de Amerikaanse SEC vallen.


Reden 2. Technische analyse

Ondanks dat we in de intro van dit bericht aangaven dat veel analisten de Bitcoin crash niet hadden voorspelt, lijkt TA wel degelijk mee te spelen in de prijscrash. Sinds 24 september is de Bitcoin koers al acht keer tot onder de $7.800 dollar gedaald. De prijscrash van gisteren was de negende. Vanuit Technisch oogpunt was het ondersteuningsniveau al vaak getest, wat betekent dat dit niveau steeds zwakker wordt.

Ben je benieuwd hoe de grafieken van de belangrijkste cryptomunten er op dit moment voor staan? Bekijk dan de prijsanalyse van 23 oktober.

Daarnaast wordt de leverage markt aangewezen voor een oorzaak van de Bitcoin-crash. Er is gisteren namelijk voor meer dan $200 miljoen dollar aan leveraged long bij BitMEX geliquideerd. Een crypto-analist met de naam ‘Taiwan’ vertelt dat een verkoop van 3600 BTC bij Bitstamp zou kunnen hebben gezorgd voor een sneeuwbaleffect.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Amerikaanse spot Bitcoin ETF van One River afgewezen door SEC Amerikaanse spot Bitcoin ETF van One River afgewezen door SEC
Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten