Prijsanalyse

Prijsanalyse 23 oktober: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin – Newsbit

Normaal gezien geeft de chart mij als Technisch analist de informatie. Echter, vandaag was de Bitcoin crash niet of nauwelijks te voorspellen op TA-niveau. Natuurlijk konden we een pullback verwachten als we de range gingen breken die ik in de video had belicht. Alleen zo fors? Nee. Deze dump heeft uiteraard te maken met de grote ontwikkelingen buiten TA om. Het is dus belangrijk dat je het nieuws en het marktsentiment in je achterhoofd houdt als je trade. Staar je niet alleen maar blind op grafieken.

Toch gaan we in deze prijsanalyse de charts bekijken. Hoe staan de grafieken van de belangrijkste cryptocurrencies ervoor op dit moment? In deze analyse ga je het lezen.

P.S. Wil je meer informatie, of wil up-to-date blijven over de laatste veranderingen? Join dan het Newsbit Telegramkanaal: @newsbit_crypto.


Bitcoin / USDT

We starten de Bitcoin-analyse met een video-update. Tip: Geen tijd om de hele video te kijken? Hieronder kun je de hoofdpunten ook gewoon lezen.

 
 

Allereerst kijken we naar BTC/USDT. We kunnen zien dat we en flinke daling hebben gehad met een dieptepunt op $7303 dollar. We zijn nu dus onder die belangrijk Weekly OB (orderblock). Het is belangrijk dat Bitcoin binnen dit orderblock sluit. Mocht dat niet gebeuren is de kans op verder downtrend erg groot.

Willen we bullish sluiten moet BTC op de 4H (daily) timeframe binnen de OB sluiten. Als we de fibonacci lijnen trekken vanaf de low naar de high, dan zien we dat we bijna op de 618 fib level zijn beland. De kans is groot dat we hier een stop loss hunt krijgen, omdat hier veel stop losses zijn geplaatst. Deze hunt zal ontstaan wanneer we onder die short time frame support komen.

Wanneer dit niet lukt, dan is de kans groot dat we richting de $6000 dollar range zakken. De eerst support zone zal rond de $6755 dollar liggen, de echt major support ligt op de $6341 dollar. Deze major support valt mooi samen met de 705 FIB. Dit is tevens de ‘optimal trade entry’ dus deze moeten we goed in de gaten houden om een eventuele positie in te nemen in Bitcoin.

 
 

Ethereum / USDT

Als we op de ETH/USDT chart kijken, zien we iets interessants ontstaan. Op dit moment zitten we namelijk op een sterke support zone die we in het verleden al vaker hebben getest. Op dit moment bouncen we nog vanaf dit level. Mochten we op de 4H chart sluiten met een mooie bullish candle, dan kan het leuk uitpakken voor Ethereum.

We zitten op dit moment op de bovengenoemde support zone. Deze moet gehouden worden, want als dat niet het geval is, en Ethereum ten onder gaat door de volatiliteit van Bitcoin, dan is de kans groot dat we door zakken en zelf de trendlijn op gaan zoeken. Mochten we deze zone dus breken, dan is de kans aanwezig dat we richting de $138.06-$133.77 dollar zakken. Vanaf daar is het kijken of we ook richting die trendlijn gaan. Mocht dat gebeuren kunnen we spreken van confluence en is kijken naar een entry op ETH eventueel wel interessant.

 
 

Ripple (XRP) / USDT

Ripple is een ander verhaal als de rest van de altcoins in deze analyse. We kunnen op deze grafiek namelijk zien dat hij de support erg goed verdedigt. Dit is te constateren aan de lange wick naar beneden. Deze wick laat zien dat de kopers weer hebben kunnen winnen van de verkopers en de prijs weer omhoog hebben gebracht.

Wat we nu op de XRP grafiek kunnen zien, is dus dat we nog op deze support zitten (grijze blok in de grafiek hieronder). Naar mijn mening is het nu te riskant om in een trade te stappen. Ook is de 4H candle nog niet gesloten en deze is op dit moment erg belangrijk. Dit is dus waar ik persoonlijk op wacht voordat ik instap in XRP.

Mocht deze zone behouden worden, dan kunnen we eventueel een bounce zien richting de $0.2808. Als we de support hier breken is de kans groot dat we richting de fibonacci retracement levels gaan. De belangrijkste twee levels hiervan zijn de 618 en de 705 fib levels. Deze liggen voor XRP op de $0.24799-$0.24015. Mochten we daar komen kan het kijken naar een entry eventueel interessant zijn voor XRP. Mits de price action bullish uitziet.

 
 

Litecoin / USDT

Op Litecoin kunnen we zeker nog geen entry maken en het is onduidelijk wat we kunnen verwachten. We zitten namelijk op een redelijk goede support zone alleen ziet het er allemaal niet zo sterk uit.

Mocht de LTC koers vanaf hier gaan stijgen, dan kunnen we verwachten dat de koers stijgt tot $52.13 dollar. Vanaf daar is het kijken hoe het ervoor staat en of we dan hogere targets kunnen stellen. Natuurlijk is het breken naar de onder ook een optie op dit moment. De eerste support zone ligt dan op $40.82-$38.76 dollar.

Dit is een erg mooie support zone, daarom houd ik deze goed in de gaten voor een eventuele entry op LTC.

&nbsp
 

Conclusie

Na het analyseren van Bitcoin en altcoins kunnen we zeggen dat we even geduld moeten hebben. BTC is op dit moment extreem volatiel. Je wilt nu dus ook niet te veel exposure hebben in de markt. Dat gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat je verlies gaat boeken als BTC weer een move gaat maken. Wil je nou weten wanneer we wel altcoins kunnen traden? Join dan ons telegram kanaal. Newsbit_crypto