Nieuws, Trending

Maar 2 procent van de Amerikanen heeft Bitcoin, 26% is geïnteresseerd

Uit de enquete van Wells Fargo blijkt het volgende: Slechts twee procent van alle Amerikaanse beleggers bezit Bitcoins. Toch is bijna 26 procent van de investeerders geïnteresseerd in de cryptocurrency.

96 procent zegt van Bitcoin te hebben gehoord

De enquete van het bedrijf werd begin mei uitgezet onder Amerikaanse beleggers die meer dan $10.000 dollar aan aandelen of obligaties bezitten. De uitslag van de enquete toont aan dat een heel groot deel van deze beleggers wel eens van Bitcoin hebben gehoord. Toch blijkt uit de enquete dat een groot deel van deze beleggers niet snel zal investeren in cryptocurrency. 72 procent zegt geen interesse te hebben in het kopen van Bitcoins. Ongeveer 96 procent van alle geënquêteerde zeggen wel eens van Bitcoin te hebben gehoord. Toch zegt slechts 30 procent van deze beleggers iets over cryptocurrency te weten. tweederde van de beleggers zegt er wel eens van gehoord te hebben maar er bijna niks over te weten.

Bitcoin is een riskante investering

Het eigenlijke doel van de Bitcoin is als betaalmiddel. Echter hebben de enorme koerswisselingen de munt populair gemaakt bij beleggers die van een risico houden. De term ‘High Risk, High Reward’ is hier zeker van toepassing. Uit de resultaten van de enquete blijkt dan ook dat 75 procent van de respondenten een investering in Bitcoin als zeer riskant beschouwen. 23 procent van de beleggers zeggen dat het enigzins riskant is om in Bitcoin te investeren. Digitale valuta’s zijn populair onder jongeren. Uit de resultaten blijkt dat vooral jonge mannen zeggen iets te weten over Bitcoins of andere cryptocurrencies. Jongeren vertrouwen eerder in innovatie en houden van risico’s nemen.