Shiba Inu, SHIB
Exchange, Shiba inu

20 procent van de reserves van Crypto.com bestaan uit Shiba Inu

In navolging van de ineenstorting van FTX, maken veel internationale cryptobeurzen publiek hoeveel en welke crypto zij in hun wallets hebben. Dit is de start van de zogenaamde Proof-of-Reserves revolutie, die het omvallen van FTX veroorzaakte. Om klanten gerust te stellen, laten veel beurzen nu precies zien hoeveel crypto ze in de reservepotten hebben.

20 procent Shiba Inu

Opvallend en vreemd is dat Crypto.com voor ongeveer 570 miljoen dollar aan Shiba Inu op de balans heeft staan. Een kapitaal dat ongeveer 20 procent van de reserves van het bedrijf beslaat. Ruim 31 procent van de reserves zitten in Bitcoin en 17 procent in Ethereum. Het is ergens wel zorgwekkend dat dit grote beursplatform voor een groot deel lijkt te leunen op Shiba Inu.

Het is te hopen dat het fondsen van gebruikers zijn en dat dit niet de reserves van het beursplatform zelf betreft. Als de klanten ervoor kiezen om gemiddeld 20 procent van hun vermogen in Shiba Inu te stoppen, dan is dat hun eigen probleem.

Daar is echter nog geen duidelijkheid over, waardoor het handig zou zijn als Crypto.com snel met een verklaring komt. Doen ze dat niet, dan bestaat er een kans dat het slimme geld snel van het platform verdwijnt en voor een andere beurs of eigen wallet kiest. Uiteindelijk is dat laatste wat er zou moeten gebeuren. Bitcoin is ooit door Satoshi Nakamoto bedacht als een vorm van geld die je volledig in eigen beheer kunt bewaren.

De komende weken meer duidelijkheid

“Hoewel de voorbereiding voor Proof-of-Reserves onderweg is, delen we hierbij de adressen van onze cold-wallets voor de grootste assets op het platform. Dit vertegenwoordigt slechts een gedeelte van onze reserves: ongeveer 53.024 Bitcoin, 391.564 Ethereum en in combinatie met andere assets ongeveer 3 miljard dollar”, aldus de CEO Kris Marszalek via Twitter.

Verder geeft Marszalek aan dat het beursplatform zal bewijzen dat het de klant-tegoeden 1:1 in huis heeft. “De komende weken komt er een volledig rapport aan, waarmee we bewijzen dat we de tegoeden van klanten volledig dekken”, aldus Marszalek.

In het bovenstaande bericht kun je in een mooi overzicht de wallets van Crypto.com volgen totdat het platform met de volledige audit van de reserves komt. Voor nu is het dus vooral hopen dat die Shiba Inu inderdaad tokens van gebruikers zijn en dat ze die niet gebruiken om andere zaken af te dekken.

Shiba Inu nieuws

Crypto analisten: Shiba Inu klaar voor koerssprong van 90%
Shiba Inu koers kan spoedig met 23% stijgen & Nederlanders krijgen gratis 20 euro
Shiba Inu blijkt populairste crypto in Europa, direct na Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?